Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Adana Lezzet Günleri'nde yalnızca yemekler değil o yörede meşhur olan kabadayılar geldi. Aydın’da bir zamanlar yiğit, delikanlılara efe ve zeybek, Adana'da ise kabadayı ismini alıyordu.
Giyim kuşamları, hikayeleri ve davranışlarıyla toplumsal hafızalara kazınan kabadayıları, Adanalı tiyatro ve sinema oyuncuları Şahin Ünal ve Hakkı Şen, kostüm giyerek kültürel değerlerini Aydın'da da yaşattı. Aydın Hedef Gazetesi’nin sorularını yanıtlayan kabadayı Şahin Ünal, "Aydın'ı nasıl buldunuz?" sorusu üzerine, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na övgü yağdırdı. Kabadayı Hakkı Şen ise, Aydın Efe'lerinin Adana Kabadayılarının benzerliğine dikkat çekti.
"AYDIN’A KADIN ELİ DEĞMİŞ"
Adana insanının yiğit ve kabadayı olduğunun altını çizen Şahin Ünal, "Aydın’a geldik, buranın insanı da yiğit, tertemiz insanlarla karşılaştık. Bu yüzden hiç yabancılık çekmedim. Sokakta insanlar çağırıyor, 'Çay söyleyelim, yemek yiyelim' diye. İnsanlarına hayran kaldım.
Sokaklarını gezerken şuna dikkat ettim. Ben Almanya'ya çok gittim. Oraların kasabaları gibi burası da tertemiz. Ben buradan Özlem başkana teşekkür ederim. Hep derler, bir işe kadının eli değmeli. Kadın eli Aydın'a değmiş, her taraf aydınlanmış" dedi.
AYDIN'IN EFE'Sİ ADANA'NIN KABADAYASI
Tiyatro ve sinema oyuncusu olduklarını belirten Hakkı Şen, "Adana Lezzetleri Günü dolayısıyla Aydın'a geldik, çok beğendik. Bu kıyafetleri giyme sebebimiz 1970'li yılların Adana'sını canlandırmak. Adana'da da hafta sonu bu şekilde giyinerek geziyoruz. Eskiden Adana'nın kabadayıları meşhurmuş. O yüzden böyle giyinirlermiş. Kabadayı derken yanlış anlaşılmasın biz gönüllerin kabadayısıyız. Aydın’ın Efeler'i nasılsa Adana'nın kabadayıları da öyledir" diye konuştu.