Adanalı sanatçıların vefatına Adana sanat ve siyaset dünyası ilgisiz kaldı

Adana'nın yetiştirdiği alanında iki uzman sanatçıyı aynı hafta içerisinde kaybettik. İki ismin de cenaze töreninde Adana'yı temsil eden olmadı, Adana olarak yine sınıfta kaldık...

Bilindiği üzere, geçtiğimiz günlerde iki önemli Adanalı sanatçı hayatını kaybetti. Çağdaş Türk müziğinin önde gelen isimlerinden dünyaca ünlü keman virtüözü Suna Kan ve ses sanatçısı, tiyatro, sinema oyuncusu ve Türkiye'de kanto denilince akıllara ilk gelen isim; Nurhan Damcıoğlu.

KANTOYA ADANMIŞ BİR ÖMÜR

'Çadırımın üstüne şıp dedi damladı', 'Yangın Var', 'Oy Dingala', 'Fındıkkurdu' şarkılarıyla hafızalara kazınan Nurhan Damcıoğlu, 6 Haziran 2023 tarihinde 82 yaşında kalp yetmezliği nedeniyle İzmir'de hayatını kaybetti.

Küçük yaşta Ankara’ya yerleştiğimiz için Ankaralı olarak bilinirim ancak Adana’da dünyaya geldim” ve "Adanalı olmaktan ömrüm boyunca gurur duydum" sözleriyle her röportajında Adana ve Adanalıları onore eden Damcıoğlu, vefatının ertesi gününde İzmir Devlet Tiyatrosu Konak sahnesinde düzenlenen anma töreni sonrasında İzmir'de Doğançay mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı.

GÖZLER ADANALI SANATÇI VE SİYASETÇİLERİ ARADI

Adanalı kanto kraliçesi için İzmir'de düzenlenen anma töreninde kucuksaat.com'un gerçekleştirdiği haber takiplerinde Adana sanat ve siyaset dünyasından hiç kimsenin görülmemesi çelenk bile gönderilmemesi ise Adana için utanç nedeni oldu.

KEMANIN SESİNE SON VEDA

Nurhan Damcıoğlu'ndan birkaç gün sonra ise Adanalı keman virtüözü, emekli Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) solist sanatçısı Prof. Dr. Suna Kan, 87 yaşında hayatını kaybetti.

Adanalı sanatçı için önce Ankara’da uzun yıllar solist olarak hizmet verdiği Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Tarihi Salon’da tören düzenlendi. Törene Suna Kan’ın oğlu Ömer Üstel, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviranlı, ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün kızı Özden Toker, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Rengim Gökmen, Cihat Aşkın, aile fertleri ve sevenleri katıldı. 

Merhum Suna Kan'ın töreninde de yine Adanalı sanat ve siyaset dünyasından hiç bir isim görüntülenmedi.

Kan’ın cenazesi, öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Editörün notu: Adanalı olarak öncelikli arzumuz, bu kentin yetiştirdiği sanatçılarımıza yaşarken hak ettikleri değeri verebilmek. Bunun için geç kalındıysa en azından yaşamlarını kaybettikten sonra onlara duyduğumuz saygıyı gösterebilmek adına "son vazife"de ailelerinin ve sevenlerin yanında Adana'yı ve Adanalıları temsil edecek isimleri cenaze törenlerinde görebilmektir.

HABER - KEMAL SONER

GÜNDEM Haberleri

Yüreğir’de provokasyon, Ali Demirçalı’nın fotoğrafları yakıldı
İrfan Doğan sessizliğini bozdu
Adana’da ormanlık alanda yangın
Gazeciler soracak, Ali Demirçalı yanıtlayacak
Adana Barosu başkanlık divanı belli oldu: Baroda bir ilk