Mahkeme, Barış Pehlivan ve Hülya Kılınç 3 yıl 9 ay, Aydın Keser, Ferhat Çelik ve Murat Ağırel'i de 4 yıl 8 ay 7 gün hapis cezasına mahkum etmişti. Gazeteciler 24 Haziran ve 9 Eylül'deki davalarda tahliye edilmişti.
İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, "MİT mensubu haberleri" davasında yargılanan gazeteciler Ferhat Çelik, Barış Pehlivan, Hülya Kılınç, Murat Ağırel, Aydın Keser ve Barış Terkoğlu hakkında İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesinin kararını onadı.
6 gazetecinin hapis cezalarına yönelik istinaf başvurusu reddedildi. Haklarında İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesin tarafından Aydın Keser, Ferhat Çelik ve Murat Ağırel'e "istihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek" suçundan verilen 4 yıl 8 ay 17 gün ve Barış Pehlivan ile Hülya Kılınç'a verilen 3 yıl 9 ay hapis cezaları onandı.
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Barış Pehlivan, "MİT şehitlerimizin katillerinin önüne Ankara’da turkuvaz halı serilirken, cenazelerini haber yaptığım için aldığım 3 yıl 9 aylık hapis cezası onandı. Şehidin mezarının üstüne basıp siyasi operasyon yapanlar da biliyor ki; beni sadece gerçeği yazmaktan vazgeçiremezsiniz" dedi.
Murat Ağırel ise açıklamasında, "Libya’da şehit olan iki vatan evladı için paylaştığım bir mesaj nedeni ile yargılandığım davada verilen ceza onaylandı. Vatan evlatlarını şehit edenler turkuaz halılarda karşılanırken ecel beşiğini halk için sallamaya devam edeceğiz. Susmayın,Korkmayın,Alışmayın" ifadelerini kullandı.
Ne olmuştu?
Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve gazeteciler Hülya Kılınç ile Murat Ağırel, Manisa'da defnedilen MİT şehidinin kimliğini deşifre ettikleri gerekçesiyle 2937 sayılı Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nun 27. maddesi kapsamında “İstihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek” suçundan tutuklanmıştı.
Mahkeme, Barış Pehlivan ve Hülya Kılınç 3 yıl 9 ay, Aydın Keser, Ferhat Çelik ve Murat Ağırel'i de 4 yıl 8 ay 7 gün hapis cezasına mahkum etmişti.
24 Haziran tarihindeki duruşmada mahkeme, gazeteciler Barış Terkoğlu, Ferhat Çelik ve Aydın Keser'i tahliye etmişti. 9 Eylül'deki duruşmada da Barış Pehlivan, Hülya Kılınç ve Murat Ağırel'in tahliyesine karar verilmişti.
Gazeteci - yazar Taner Talaş'ın hazırlamış olduğu 'Adana’dan Portreler Galerisi'nde Murat Ağırel'in hayatı şöyle geçiyor:
MURAT AĞIREL KİMDİR?
23 Eylül 1978 tarihinde Adana’da doğdu. İlköğretim tahsilini Ceyhan’da tamamladı. Mustafa Kemal Üniversitesi Otomotiv Bölümü ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi Dış Ticaret Bölümü’nü bitirdi.
2006 yılında, “Biz Kaç Kişiyiz” adlı sivil toplum platformunun kurucusu oldu ve İstanbul İl Başkanlığını yaptı. “Memleket Sevdalıları Derneği”ni kurucusu oldu ve bu derneğin üç dönem Genel Başkanlığını yaptı.
2008 senesinde FETÖ kumpası Ergenekon davası kapsamında gözaltına alındı ve 7 yıl 3 ay ceza aldı. Son dönemlerde kamu kurumlarındaki usulsüzlük iddiaları ile ilgili yazılmış en kapsamlı çalışma olan “Şaki”(İlk Defa Yayımlanan Sayıştay Belgeleri) ve “Sarmal” isimli kitaplarını yayımladı. Bir Tv programında kendisini “Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerini en kılcal damarlarına kadar tanımlamış, hissetmiş ve onunla birlikte yaşayan Kemalist bir gencim” diye tanımladı.
27. dönem İYİ Parti İstanbul Milletvekili Adayı olarak açıklanan isimlerden oldu. Dört büyük Cumhuriyet Mitingi tertibi, 3 Hukuka Saygı Mitingi, 7 Teröre Lanet Mitingi, 22 Sokak yürüyüşü, 1274 Salon Toplantısı, 5 Türkiye Forumu düzenledi. Bir süre Medya Siyaset ve Oda Tv’de yazılar yazdı. Mart 2020’de sosyal medyada paylaştığı bir gönderiden dolayı, İstanbul 5. Sulh Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararla tutuklandı.
“Şaki”, “Sarmal” ve “Parsel Parsel” adında 3 kitap yazdı.
Ağırel, Yeniçağ Gazetesi’nde yazar olarak çalışmalarını sürdürmektedir.