Adanalı Faruk Tınaz hayatını kaybetti

Türk Sanat Müziği'nin usta isimlerinden Faruk Tınaz hayatını kaybetti.

Acı Haber Türkiye Jokey Kulübü'nün sosyal medya hesabından duyuruldu:

"Yönetim Kurulu Üyemiz Faruk Tınaz’ı kaybettik. Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Tınaz’ı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz. Merhuma Allah’tan rahmet, başta kederli ailesi olmak üzere yakınlarına ve atçılık camiamıza başsağlığı dileriz. Cenaze bilgileri netleştiğinde buradan paylaşılacaktır."

Bir süredir kanser tedavisi gören Tınaz, 65 yaşındaydı.

FARUK TINAZ KİMDİR?

1956-2021
Müzisyen

6 Haziran 1956 tarihinde Adana’da doğdu. Sekiz çocuklu bir ailenin beşinci çocuğudur. Annesi Dursun Hanım mevlithandır.  Okul yıllarında, müzikteki becerisini fark eden Kimya öğretmeni Ercan Çulhacı'nın teşvikiyle Adana Musiki Derneği’ne kaydoldu.

Mustafa Erses, Ümit Tokcan ve Nevzat Sümer’den müzik dersleri aldı ve amatör olarak Adana ve Mersin’de sahne çalışmalarına başladı.

1978’de Ankara Radyosu’nun açmış olduğu sınava girdi ve profesyonel müzik yaşamına ilk adımını attı.

Sonraki zamanlarda kariyeri için İstanbul’a gitti, burada bir dönem Osman Yağmurdereli ve Kamil Sönmez ile birlikte tek odalı bir evde zor şartlarda yaşantısını sürdürmek zorunda kaldı.

1980 yılında TRT’nin Radyo Özel Eğlence sınavını kazandı ve TRT’de çalışmaya başladı. Ankara’da başladığı sahne hayatına İstanbul’da da devam etti.

1988 senesinde “Göz Göze” adını verdiği albümle büyük bir çıkış yakaladı, arından 1989 senesinde “Sevelim” ve “Şansım Açıldı” albümleriyle başarısını devam ettirdi. Türk Sanat Müziği’nin benzersiz seslerinden olan Faruk Tınaz 2012 senesinde “Yunus Gibi” albümünü yayınladı.

Başarılı sanatçı müzik kariyerinin yanında; 1985 yılında Sana Öyle Hasretim Ki, 1986 yılında Biraz Neşe Biraz Keder, 1987 yılında Benim İçin Ağlama, 2001 yılında Derman Bey ve 2003 yılında Hırçın Menekşe gibi filmlerde rol aldı.

Bugüne kadar sekiz albüm çıkarıp on bir sinema filmi, üç televizyon dizisinde oynayan Faruk Tınaz, Canan Tınaz ile evlidir.

2010 yılında Yeniköy'deki villasında 6 maskeli soyguncu tarafından darp edilmesi ve soyulması ile gündeme geldi.

2013 yılında yaptığı açıklamada, çok sevdiği sanatçı arkadaşları Osman Yağmurdereli ve Kamil Sönmez’in ölümü ardından annesinin de vefat etmesi ile birlikte eşi Canan Tınaz’a,  “Kötü bir rahatsızlığa yakalanırsam ötenazi istiyorum” şeklinde vasiyette bulunması, sanat çevrelerinde tartışıldı.

Türkiye Jokey Kulübü asil üyesi Tınaz, Bir röportajında özel hayatı ve yarış atları ile ilgili sorulan soruya Tınaz; “Kendi çiftliğim var, yaklaşık 30 tane atım var. Mars isimli atım çok iyi, yarışları çoğu zaman kazanıyor” dedi.

Yine aynı röportajda müziğe geri dönüp dönülmeyeceği sorulduğunda “Ben en son albümü çıkardım, o yüzden sahnelere dönmek beni korkutuyor. Sahnede olursam özel hayatımda problem olabilir, o yüzden ben böyle iyiyim” dedi.

GÜNDEM Haberleri

Ahmet Zenbilci AK Parti’den istifa etti
Montella birinci oldu. Listede Ali Demirçalı ve Selahattin Çolak da yer aldı. İşte rekortmenler listesi