Adanalı Doğaç Gözüdeli'nin filmi İngiltere'de izleyici ile buluşuyor

Adanalı yönetmen ve oyuncu Tamer Gözüdeli'nin oğlu yönetmen ve senarist Doğaç Gözüdeli'den büyük başarı

Senaristliğini ve yönetmenliğini Doğaç Gözüdeli'nin yaptığı "Çok Başka Bir Şey" isimli kısa film, İngiltere'de aylık seçki ve yarışmalar düzenleyen Lift-Off Global Network’un ilk filmini yönetmiş sanatçılar için düzenlediği First Time Filmmaker Session’da izleyiciyle buluşuyor.

ÇOK BAŞKA BİR ŞEY - ÖZET

Serkan, iş hayatında sorun çıkarmayan, sessiz sakin, biraz da sıkıcı bir çalışandır. Fakat diğer insanların tam da anlayamadığı bir özel durumu vardır. Ofisteki odasında, apartmanının asansöründe, evinin salonunda alışılmadık insanlarla muhatap olmak durumundadır. Evinde birbiriyle çok alakasız hayatlar yaşayan birçok insanla aynı anda yaşamaya mecburen alışmıştır. Birbirleri arasında bağlantı kurmakta zorlanacağımız bu tuhaf insanların kim olduğu, neden hep orada oldukları film süresince açığa çıkacak bir gizemdir. 

Monoton bir iş hayatı süren Serkan’ın sosyal hayatında birbirinden tuhaf insanlar onu rahatsız etmektedir. Birbirleri arasında bağlantı kurmakta zorlanacağımız bu insanların kim olduğu, neden hep orada oldukları film süresince açığa çıkacak bir gizemdir. 

YÖNETMEN GÖRÜŞÜ

Yeteneğimiz veya tutkumuz lütuf olduğu gibi aynı anda cezamız olabilirler. Filmde Serkan’ın yazma tutkusunun başına açtığı dertler budur. Bu tutku, bazen bir silah gibi karakterimizin başına dayanır, bazen daracık bir yerde nefesini suratına kadar dayayıp konuşa konuşa beynini yer. Uyumak, kaçmak, başka bir şeyle oyalanmak mümkün değildir. Bununla birlikte her nerede koyduysa onu cebine -doğuştan mı geldi veya çocukken mi çevresinden aldı- o dakikadan sonra çıkarıp atması da imkansızdır. Bir telefonda söylenen bir cümle güzel bir esin kaynağı olup onun aklını çeler veya en boş verdiğini sandığı anda birden çalışmasının meyvesini aldığını görüp yeniden motive olur. Ama hep bir engel çıkar; dış faktörler böler, yeteneği sınırlıdır, motivasyonu kolay kırılıyordur vesaire. Bu döngüyü kırabilirse belki değişir ama biz bu döngüyü anlatıyoruz. İki kutup arasında savrulup duran birinin bir gecesi. Ne başarabilen ne de pes edebilen birinin, mutlu ve üzgün, gergin ve keyifli, umutlu ve umutsuz bir gecesi. Uykusuz bir gece.

Doğaç Gözüdeli

KÜLTÜR SANAT Haberleri

Taçlı Yazıcıoğlu'ndan 'bir Adana hikayesi': İncirlik Yazı
Doç. Kalay’dan “Mabed” sergisi
Zeydan Karalar; Konya’da bulunan günlüğü Adana’ya getirmek ve yayınlamak için çalışmalara başladık
Konya’da Adana ile ilgili kritik keşif! Hurda deposundan tarih çıktı
Ertuğrul Özkök: Hangisi daha kalabalıktı, ‘Ferdi Baba’cılar mı, ‘Orhan Abi’ciler mi?