Adana'da personel şube şefinden hemşireye saldırı girişimi ve küfür

Adana İl Sağlık Müdürlüğü Personel Şube Şefi hemşire Ahmet Kesen’e fiziki saldırı girişiminde bulundu ve küfür etti. SES Adana Şube Eş Başkanı Belgin Işık, hukuk sürecinin takipçisi olacaklarını söyledi

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'ndan (SES) yapılan açıklaya göre Adana Doğankent Aile Sağlığı Merkezi'nde (ASM) görevli SES üyesi hemşire Ahmet Kesen, 20 Eylül günü saat 14.00 sıralarından bir arkadaşıyla sağlık merkezinin bahçesinde oturduğu sırada Adana İl Sağlık Müdürlüğü'nde görevli Personel Şube Şefi ve Sağlık Sen Adana Şube Başkan Yardımcısı olan Mehmet Öztürk yanlarına geldi. Yaşana tartışmanın ardından Öztürk, hemşire Kesen’e fiziki saldırı girişiminde bulundu. Araya girenlerin sakinleştirmeye çalıştığı Öztürk, hemşire Kesen'e küfür etti. Kesen, personel şefi Öztürk'ten şikayetçi oldu.

'YANDAŞLIKTAN GÜÇ ALAN LİKAYATSİZ YÖNETİCİLER'

SES Adana Şube Eş Başkanı Belgin Işık, "Kesen'in yanındayız. Hukuki sürecin de yakından takipçisi olacağız. Bütün il ve ilçelerde, sağlık ve sosyal hizmet kuruluşlarında liyakatsiz kurum yöneticilerinin aynı zamanda yandaş sarı sendikada yönetici konumunda bulunduklarını defalarca belirttik. Bu durumun iş barışını, iş huzurunu bozacağını bu şekilde nitelikli sağlık hizmeti sunulamayacağını, yandaşlıktan aldıkları güçle idareci olan liyakatsiz yöneticiler tarafından sağlık emekçilerine yönelik baskı, mobbing, ķüfür gibi şiddet türlerinin uygulanacağını söyledik” dedi.

'İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNÜ GÖREVE ÇAĞRIYORUZ'

"Bu hadsiz, bu şımarık tutumlar son buluncaya hukuki ve fiili mücadelemize devam edeceğiz" diyen Işık, "Adana İl Sağlık Müdürlüğünü, bir an önce Personel Şefi Mehmet Öztürk ve diğer sendika yönetiminde bulunup da sağlık kuruluşlarında idareci olan kişiler hakkında gerekli işlemleri yapmaya davet ediyoruz. Ayrıca sağlık emekçilerine yönelik Mehmet Öztürk tarafından uygulanan şiddet ile ilgili de işlem yapmaya ve sağlık emekçilerinin yaşam haklarının korunması için göreve çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

YAŞAM Haberleri

Adanalı sanatçı ve eşinden romantik poz
Yaşadıkça…
Sokaklarda yaşayan Kemal amcanın ölmeden önceki hayali gerçek oldu
Kadın cinayetini Seyhan polisi önledi
Küresel ısınma cevizi de vurdu