Adana’da Lezzet Festivali ile Tespih Fuarı’nda günde 25 ton et ve 7 bin şırdan satılacak

Adana’da Lezzet Festivali ile Tespih Fuarı’nda günde 25 ton et ve 7 bin şırdan satılacak

Kentte 17-20 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 8’inci Uluslararası Adana Lezzet Festivali ve aynı tarihlerde gerçekleştirilecek 3’üncü Tespih ve Doğal Taşlar Fuarı, pek çok sektörü hareketlendirdi.

Önceki yıllarda düzenlenen etkinliklerdeki ziyaretçi sayısını baz alan esnaf, hazırlıklarını 1 milyon 600 bin katılımcıya yönelik yapmaya başladı.

'ADANA'YA GELİP ETİMİZİ YESİNLER, TESPİHİMİZİ ÇEKSİNLER' 

Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, kentteki mezbahaların yanı sıra çevre illerdeki mezbahalardan da destek aldıklarını belirterek, “Kentimizde 2 önemli etkinliğin aynı günlere denk gelmesi çok güzel bir sürpriz oldu.

Gerek festival alanında gerekse kentin dört bir yanındaki restoranlara günlük en az 25 ton kırmızı et ve 7 binin üzerinde şırdan tedarik ettik, hazırlıklarımızı tamamladık.

Gıda güvenliğine yönelik de Valimiz Yavuz Selim Köşger koordinasyonunda denetimler yapılıyor. Yurt içi ve yurt dışından misafirlerimiz bu etkinliklerde en iyi şekilde ağırlanacak.

Organizasyonlar pek çok sektöre can suyu oldu. Yaklaşık 2 milyon ziyaretçi bekliyoruz. Adana’nın yanı sıra çevre illerdeki oteller de doldu. Adana'ya gelsinler, ciğerimizi, etimizi yesinler, şalgamımızı içsinler, tespihimizi çeksinler” dedi.

YAŞAM Haberleri

Adana’da başlayan hikaye Avrupa’ya sıçradı
Av. Volkan Böke Mazbatasını Aldı
‘Güzellik Uzmanları Odası’ yolunda ilk adım atıldı
Lezzet Festivali ve Paylaşılamayanlar
Sevgilisi tarafından öldürülmüştü, katiliyle olan fotoğraflarına 'Huzurum' yazdığı ortaya çıktı