Adana’da Göl Mahallesi değer kazanınca mahalleliye yol göründü

Geçmiş hükümetlerin çıkardığı tapu tahsis belgelerine sahip olan, ecrimisil ücretleri ödeyen, son olarak da 2018’deki imar barışından faydalanan mahalleliler, TOKİ’nin istediği olursa tüm bunlara karşın mahallede kalamayacak.

Adana’nın Çukurova İlçesi’ndeki Göl Mahallesi sakinleri, 2017’den bu yana yıkım tehdidiyle yaşıyor. TOKİ ile eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü yönetimi tarafından tasarlanan kentsel dönüşüm projesi, bugüne kadar yaklaşık 300 aileyi mahalleden uzaklaştırdı. 30 kadar aile ise haklarını alabilmek için güçlüklere rağmen mahallede yaşamayı sürdürüyor.

Medyascope.tv'den Doğu Eroğlu'nun haberine göre, Geçmiş hükümetlerin çıkardığı tapu tahsis belgelerine sahip olan, ecrimisil ücretleri ödeyen, son olarak da 2018’deki imar barışından faydalanan mahalleliler, TOKİ’nin istediği olursa tüm bunlara karşın mahallede kalamayacak.

TOKİ’nin niyeti, mahalleliyi Adana’nın bir diğer köşesinde planlanan Sinanpaşa TOKİ’ye yerleştirmek. Ancak TOKİ’nin bu teklifini kabul etmek borçlanma getirecek. Göl Mahallesi’ndeki evler için belirlenen bedeller peşinata sayılacak ve mahalleli yıllarca TOKİ’nin verdiği evlerin sahibi olabilmek için borç ödeyecek. Çoğunluğunu Adana’ya göçen Kürtler’in oluşturduğu mahalle halkı, derin ekonomik kriz şartlarında bu borçların altına girmek istemiyor.

Üstelik TOKİ’nin önerdiği muvafakatnamelere imza atıp Göl Mahallesi’ndeki evlerini terk edenler daha şimdiden güçlük yaşıyor. 600 liralık kira yardımı alan vatandaşlar, bu paraya yeni evler kiralayamadıkları için yeni evlerin yapılmasını bekliyor. Ancak ne Sinanpaşa’daki proje ortaya çıkmış durumda ne de mahalleli için Göl Mahallesi’nde yerinde iskan planlanıyor.

Mahallelinin tepki gösterdiği bir diğer konu da, kentsel dönüşüm yoluyla mahalle sakinleri yerlerinden edilirken, mahallede ortaya çıkmakta olan yeni yapı stoğu. Mahalleye yapılan yeni binaları işaret eden Göl Mahallesi halkı, “Bizi buradan çıkarıp zenginleri yerleştirecekler. Bizim evlerimizi yıkmak istiyorlar ama zenginlerin yapıları kentsel dönüşüm kapsamı dışında bırakılıyor” diyor.

GÜNDEM Haberleri

Ahmet Zenbilci AK Parti’den istifa etti
Montella birinci oldu. Listede Ali Demirçalı ve Selahattin Çolak da yer aldı. İşte rekortmenler listesi
Bir süredir aşk yaşadığı şarkıcı Mert Demir ile gündemden düşmeyen Serenay Sarıkaya, Altın Koza Film Festivali'nde jüri üyesi ol