Adana milletvekillerinin 1 yıllık TBMM karnesi

Adananediyor.com gündem editörü Armağan Kabaklı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin tatile girmesinin ardından Adanalıların seçtiği milletvekillerinin mecliste 1 yıllık yasama faaliyetlerine katılma istatistiklerini derledi.

TBMM’nin resmi kayıtları üzerinden derlenen bilgiler Adana’nın vekillerinin 1 yıllık performanslarını ortaya koydu.

15 Adana milletvekilinin 1 yıllık yasama dönemi içerisinde imza verdikleri kanun teklifleri, seçildikleri kente ilişkin verdikleri soru önergeleri, araştırma önergeleri ve söz hakkını kullanma istatistiklerinden oluşan yasama faaliyeti performansı, oy verip seçtiğiniz vekillerin Ankara’daki 1 yılına birlikte göz atalım.

AK PARTİ ADANA MİLLETVEKİLİ ABDULLAH DOĞRU
Abdullah Doğru 4 kanun teklifine imza koymuş. Bu kanun teklifleri arasında ilk imza sahibi olduğu teklif yok. Tapu Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Bazı Kanunlarda ve 652 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nde imzası var.
Yasama yılı boyunca verdiği hiç bir soru önergesi bulunmuyor. Meclise sunulan genel görüşme önergelerine de henüz imza vermemiş. 5 Ocak Adana’nın Düşman İşgalinden Kurtuluş Yıldönümü ve CHP Adana milletvekillerinin verdiği Çukobirlik’e ilişkin araştırma önergesine yönelik konuşması olmak üzere TBMM Genel Kurulu’nda 2 konuşma yapmış. Meclis kayıtlarına göre görev aldığı komisyonlarda ise hiç söz hakkı kullanmadığı görülüyor.

AK PARTİ ADANA MİLLETVEKİLİ AHMET ZENBİLCİ
Ahmet Zenbilci’nin ise 6 kanun teklifinde imzası bulunuyor. Bu kanunlar arasında ilk imza sahibi olduğu teklif yok. Teklifler, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Hakkında Kanun Teklifi, Tapu Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Bazı Kanunlarda ve 652 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ve Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nden oluşuyor. Adana’ya ilişkin bir kanun teklifi ya da araştırma önergesinde imzası bulunmuyor. 
AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci’nin geride kalan yasama döneminde verdiği bir yazılı soru önergesi yok. İmzası bulunan herhangi bir genel görüşme önergesi de meclis tutanaklarına geçmemiş. Yine meclis soruşturma önergesine de imza vermemiş. 2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2017 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesabı 3’üncü Tur görüşmeleri münasebetiyle ve 5 Ocak Adana ilinin Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 97’nci yıl dönümüne ilişkin gündem dışı konuşması olmak üzere 2 genel kurul konuşması yapmış. Üyesi olduğu komisyon çalışmalarında da 2 kez söz almış.

CHP ADANA MİLLETVEKİLİ AYHAN BARUT

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut’un yasama faaliyeti performansı Adana milletvekilleri arasında en yüksek istatistiğe sahip. Barut’un ilk imza sahibi olduğu 18 kanun teklifi olmak üzere toplamda 22 kanun teklifinde imzası bulunuyor. Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi olan Barut’un imzası olan kanun teklifleri tarım üreticileri, ziraat mühendisleri ve bu alandaki atamalar üzerine yoğuşlaşırken Doğankent’in ilçe olması teklifini de imzaya açarak TBMM’ye sunduğu görülüyor.
Ayhan Barut’un TBMM Başkanlığı’na cevaplanmak üzere sunduğu 64 yazılı soru önergesi Meclis kayıtlarında görünüyor. Önergelerden sadece 24’ü yanıt bulabilmiş, 3’ü yanıt bekliyor ve 37’si ise süresinde cevplanmadığı için gelen kağıtlar arasına alınmış.
Taşeron çalışanların kadroya geçiş sürecinde yaşadıkları sorunlar da dahil olmak üzere 4 genel görüşme önergesinde imzası bulunuyor. Soruşturma önergesi ise bulunmuyor.


ADANA İÇİN 11 SORUŞTURMA ÖNERGESİ
TBMM kayıtlarında Ayhan Barut’un seçildiği Adana İli için 11 meclis araştırma önergesi verdiği görülüyor. Toplamda imza koyduğu araştırma önergesi sayısı ise 578. Adana Milletvekilleri Müzeyyen Şevkin, Burhanettin Bulut ve Orhan Sümer’in Adana’ya ilişkin araştırma önergelerine de imza desteği vermiş. 
TBMM Meclis Genel Kurulu ve üyesi olduğu komisyonda da 56 kez söz hakkı kullandığı Meclis kayıtlarında görülüyor.

MHP ADANA MİLLETVEKİLİ AYŞE SİBEL ERSOY
Milletvekili adaylığı döneminde başka bir şehrin spor kulübü forması ile yaptığı paylaşım sonrası Adanaspor ve Adana Demirspor taraftarlarının yüksek tepkisiyle karşılaşan Ayşe Sibel Ersoy da TBMM yasama faaliyetleri açısından performansı düşük Adana milletvekillerinden biri. Eczacı olan ve MHP lideri Bahçeli’ye yakınlığı ile bilinen Ersoy’un ilk imza sahibi olduğu kanun teklifi bulunmuyor. İmzası bulunan kanun teklifi sayısı ise “Uzman Erbaş Kanunu ile Uzman Jandarma Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi” olmak üzere sadece bir.


TEK SORU ÖNERGESİ VERMİŞ
MHP Adana Milletvekili Ersoy geride kalan dönemde sadece bir yazılı soru önergesi sunmuş. Önerge İşitme engelli bireylerin sağlık hizmetlerinden yararlanırken yaşadıkları sorunlara ilişkin. Önergeyi TBMM’nin tatile girdiği Temmuz ayında vermiş ve henüz cevap verilmemiş. İmzası olan genel görüşme ve meclis soruşturma önergesi bulunmuyor. TBMM kayıtlarında 33 Meclis Araştırma Önergesi’ne imza verdiği görülüyor. Bunlardan sadece 3’ü Partilisi Muharrem Varlı’nın sunduğu Adanalı mısır, buğday ve pamuk üreticilerinin sorunlarına ilişkin araştırma önergeleri. İmzaya açtığı bir önerge TBMM kayıtlarında bulunmuyor.
Genel kurulda 21 kez söz almış. Adana’ya ilişkin iki konuşmasının biri yine 5 Ocak Düşman İşgalinden Kurtuluş Günü diğeri ise Feke ilçesindeki Şehit Koray Anadolu Lisesi Öğrenci Pansiyonu’nda çıkan yangından dolayı Fekeli hemşehrilerine geçmiş olsun dileğinde bulunmasına ilişkin. 
Üyesi olduğu TBMM Çevre Komisyonu’nda ise 5 kez söz aldığı görülüyor.


CHP ADANA MİLLETVEKİLİ BURHANETTİN BULUT
Mesleği eczacılık olan ve daha önce Adana Eczacı Odası Başkanlığı görevinin ardından partisinin il başkanlığı görevini yürüten CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut da yasama performansı yüksek Adana Milletvekilleri arasında.

Bulut’un ilk imza sahibi olduğu 4 kanun teklifi TBMM kayıtlarında bulunuyor. İmzası bulunan toplam 6 kanun teklifi var. Burhanettin Bulut büyük çoğunluğu Adana’nın sorunlarına ilişkin 42 yazılı soru önergesi bulunuyor. Bunlardan 18’ine cevap verilmiş. 6 yazılı soru önergesi henüz işlemde görülürken, diğer soru önergeleri ise süresi içerisinde cevap verilmediği için gelen kağıtlar arasına kaldırılmış.
Bulut’un 2 genel görüşme önergesinde imzası bulunurken, meclis soruşturma önergesinde imzası bulunmuyor. 6 Önergede ilk imza sahibi olmak üzere toplam 279 Meclis Araştırma Önergesi’nde imzası bulunuyor.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut’un Meclis Genel Kurulu ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nda toplam 35 kez söz hakkını kullandığı TBMM kayıtlarında görülüyor.

İYİ PARTİ ADANA MİLLETVEKİLİ İSMAİL KONCUK
Bir eğitimci ve sendikacı olan, Türk Eğitim Sen ve Kamu Sen gibi önemli sendikal kuruluşların genel başkanlığını yaptıktan sonra MHP’nin ardından İYİ Parti’de politik yaşamını sürdüren Adana Milletvekili İsmail Koncuk’un 20 kanun teklifinde imzası bulunuyor. Bu kanun tekliflerin 16’sında ilk imza sahibi olarak TBMM kayıtlarında görülüyor. Ancak kanun teklifleri arasında Adana’ya ilişkin bir teklif görülmüyor. Koncuk’ın daha çok kamu çalışanlarını sorunlarına ilişkin düzenlemeler önerdiği gözlemleniyor.


160 SORU ÖNERGESİ VERMİŞ
İYİ Parti’li İsmail Koncuk’un meclise sunduğu yazılı soru önergesi sayısı ise 160. Yine çoğunluğunu kamu çalışanlarına ilişkin olsa da Adana’nın sorunlarına ilişkin çok sayıda soru önergesi var. Adana Mersin arası hızlı tren hattı, Yüreğir Devlet Hastanesi, Karataş ve Ceyhan’da gerçekleşen yoğun yağış sonrası yaşanan sorunlar soru önergeleri arasında.
160 soru önergesinin 56’sı cevaplanırken, 17 soru önergesinin işlemde bekliyor. 73 soru önergesi ise zamanında cevaplanmayarak gelen evraklar arasına kaldırılmış görülüyor.
1 Genel Görüşme Önergesi’nde imzası bulunurken, soruşturma önergesinde imzası görülmüyor. Adana’ya ilişkin Suriyeli mülteciler de aralarında olmak üzere 10 araştırma önergesi verene Koncuk’un, toplam 80 araştırma önergesinde imzası bulunuyor.
TBMM Genel Kurulu ve üyesi olduğu Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda ise 62 kez söz hakkı kullanmış.

AK PARTİ ADANA MİLLETVEKİLİ JULİDE SARIEROĞLU

Partisinin Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda adı sıkça geçen ancak Cumhur İttifakı’nın Adana’da MHP’nin adayını destekleme kararı almasının ardından siyaset kamuoyunda Adana’nın kronikleşmiş sorunlarına ilişkin ümit beslediği isim olan AK Parti Adana Milletvekili Julide Sarıeroğlu yasama performansı düşük olan vekillerden birisi olarak görülüyor.

Zira Sarıeroğlu’nun sporda şiddet ve Yüksek Öğretim Kanunu’nda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifi olmak üzere sadece 2 kanun teklifinde imzası bulunuyor. Bunların arasında ilk imza sahibi olduğu kanun teklifi yok.

Sarıeroğlu’nun TBMM’ye sunduğu bir yazılı soru önergesi de bulunmuyor.

Yine imzası olan bir genel görüşme önergesi ve soruşturma önergesi de bulunmuyor.

İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli ve 43 milletvekilinin, şüpheli çocuk ölümleri ve kamuoyunda çok tartışılan Rabia Naz Vatan’ın ölümüne ilişkin araştırma önergesi olmak üzere sadece 1 araştırma önergesinde imzası bulunuyor.

Adana’ya ilişkin de bir araştırma önergesi de kayıtlarda görülmüyor. 
Milletvekillerinin ant içmesi dışında genel kurulda 1 kez, başkanlığını yaptığı komisyonda ise 3 kez söz hakkı kullanmış.


HDP ADANA MİLLETVEKİLİ KEMAL PEKÖZ

Genel yayın yönetmenliğinden sonra politikaya giren HDP Adana Milletvekili Kemal Peköz’ün ilk imza sahibi de kendisinin olduğu 1 kanun teklifinde imzası bulunuyor.

TBMM Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesi sayısı ise 38. 
Genel görüşme ve soruşturma önergelerinde imzası görülmüyor. Bunlardan 17’si Adana’nın sorunlarına ilişkin. Kaçak olarak Türkiye’ye giren bir IŞİD militanının Adana’da tedavi edildiği iddiası, Aladağ Kız Yurdu yangını, Çukurova Havaalanı’nın son durumu ve Sarıçam’daki Mülteci Kampı’nın atıklarının dereye bırakılması gibi sorunları da soru önergelerine taşımış.
140 Meclis Araştırma Önergesi’nde ise imzası bulunurken bunlardan 9 önergenin ilk imza sahibi olduğu kayıtlarda görülüyor.
TBMM Meclis Genel Kurulu ve üyesi olduğu Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu’nda 36 kez söz hakkı kullanmış.

İYİ PARTİ ADANA MİLLETVEKİLİ METANET ÇULHAOĞLU

MHP’den ayrılarak İYİ Parti’nin kurucuları arasında yer alan İYİ Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu’nun imzası bulunan kanun teklifi sayısı 3.
49 Soru önergesini de TBMM Başkanlığı’na sunduğu meclis kayıtlarda yer alıyor. Hükümetin 100 Günlük İcraat Programı, Kamu kurumlarında makam aracı kullanımı, Çölyak hastaları ve Adanalı tarım üreticilerinin sorunları soru önergelerinde yer alan konular arasında. 
İmza koyduğu genel görüşme ve soruşturma önergesi bulunmazken, 71 araştırma önergesine imza verdiği görülüyor. Bunlardan 4’ü ilk imza sahibi olduğu Adana’nın sorunlarına ilişkin araştırma önergelerinden oluşuyor. 
Çulhaoğlu TBMM Genel Kurulu’nda 29, üyesi olduğu İçişleri Komisyonu’nda ise 4 olmak üzere toplam 33 kez söz hakkı kullanmış.

AK PARTİ ADANA MİLLETVEKİLİ MEHMET ŞÜKRÜ ERDİNÇ

Partisinin gençlik kollarından gelen ve ikinci dönem seçilen AK Parti Adana Milletvekili Şükrü Erdinç de yasama faaliyetleri performansı açısından istatistiği düşük vekillerden.

Erdinç’in imzası bulunan kanun teklifi sayısı 3. TBMM kayıtlarında ilk imza sahibi olduğu kanun teklifi görülmüyor.
Soru önergesi bulunmuyor. İmzası bulunan genel görüşme ve soruşturma önergesi de kayıtlarda bulunmuyor.


TRABZONLU BALIKÇILAR İÇİN İMZA VERMİŞ
Trabzon Milletvekili Salih Cora ve 26 milletvekilinin, balıkçılık sektöründe yaşanan sorunların incelenerek bu sorunlara çözümler üretilmesi amacıyla bir meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi dışında imzası olan bir araştırma önergesi bulunmuyor. 
Kayıtlarda geride kalan yasama döneminde Adana’ya ilişkin bir yasama faaliyetinde bulunmadığı görülüyor. 
Yasama faaliyetleri çerçevesinde hiç söz hakkı da kullanmamış.

Erdinç’in 1 yıllık çalışmalarında Adana’ya dair bir istatistik verisi yok. Sadece Trabzonlu balıkçılar için sunulan bir araştırma önergesine imza verdiği görülüyor.

MHP ADANA MİLLETVEKİLİ MUHARREM VARLI

Meclisin tatile girmesiyle geride kalan yasama döneminde MHP’den 4. kez Adana Milletvekili seçilen Muharrem Varlı’nın ilk imza sahibi olduğu bir kanun teklifi bulunmuyor. Kayıtlarda “Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” olmak üzere sadece 1 kanun teklifine imza verdiği görülüyor. 
Henüz Adana’nın sorunlarında ilişkin bir soru önergesi de sunmadığı TBMM kayıtlarında görülüyor.

İmzası olan genel görüşme ve soruşturma önergesi de bulunmuyor. 
Pamuk, buğday ve mısır üreticilerinin sorunlarına ilişkin 3 araştırma önergesinin ilk imza sahibi. Toplam 16 araştırma önergesinde ise imzası bulunuyor.

Muharrem Varlı geride kalan yasama döneminde genel kurul ve komisyon olmak üzere sadece 5 kez söz hakkı kullanmış.

CHP ADANA MİLLETVEKİLİ DR. MÜZEYYEN ŞEVKİN

İller Bankası’ndaki görevinin ardından CHP’den Adana Milletvekili seçilen Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Müzeyyen Şevkin de yasama performansı istatistikleri açısından meclisin çalışkan kadın vekilleri arasında.

Dr. Şevkin’in imza koyduğu kanun teklifi sayısı 4. Bunlardan ikisinde ise ilk imza sahibi. 
16’sı cevaplandırılan toplam 42 yazılı soru önergesini TBMM Başkanlığı’na verdiği görülüyor. Dr. Şevkin’in soru önergelerinin büyük bir bölümü Adana’ya ilişkin. Gazetecilerin Sarı Basın Kartı alımında yaşadığı sorunlar, Adana Adliyesi’nde bir hakimin avukatlara sözlü ve fiziki saldırıda bulunduğuna dair iddialar, Adana’daki faili meçhul cinayetler, ölüm yolu olarak adlandırılan Karataş Yolu sorunu, Adana’nın Karataş ve Yumurtalık ilçe sahil bandı, Adana Odası’na bağlı bir doktorun yurt dışına çıkışı esnasında pasaportuna el konulması konuları da soru önergeleriyle cevap aradığı konular arasında.
Genel görüşme ve soruşturma önergesinde imzası bulunmayan Dr. Şevkin’in 62 araştırma önergesinde imzası bulunuyor. Bu önergelerden 10’unda ilk imza sahibi olduğu TBMM kayıtlarında görülürken, önergelerin büyük çoğunluğu Adana’ya ilişkin.

Dr. Şevkin yasama faaliyetleri çerçevesinde kürsüyü en çok kullanan vekillerden biri. Meclis Genel Kurulu ve üyesi olduğu Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda toplam 78 kez söz aldığı meclis kayıtlarında görülüyor.

Müzeyyen Şevkin meclisin en çalışkan milletvekilleri arasında.

CHP ADANA MİLLETVEKİLİ ORHAN SÜMER

Partisinde uzun yıllar örgüt görevleri yürüten ve iki dönem il başkanlığı yapan CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer’in de yasama faaliyetleri istatistiği yüksek.

Sümer’in imza verdiği kanun teklifi sayısı 6. Önergelerinin 5’inin ise ilk imza sahibi. Verdiği kanun teklifleri arasında “Adana’ya İstiklal Madalyası Verilmesi Hakkında Kanun Teklifi” de bulunuyor.
Orhan Sümer’in 21’i cevaplandırılan toplam 38 yazılı soru önergesini TBMM Başkanlığı’na verdiği meclis kayıtlarında yer alıyor. Soru önergelerinden biri işlemde beklediği görülürken 16 soru önergesi zamanında cevaplandırılmayarak gelen evraklara kaldırılmış.


SORU ÖNERGELERİNİN TAMAMINA YAKINI ADANA’YA İLİŞKİN
Orhan Sümer’in biri CHP Genel Başkanı’nın Ankara’nın Çubuk ilçesinde uğradığı saldırıya ilişkin olmak üzere 5 soru önergesi dışında tüm soru önergeleri Adana’nın sorunlarına ilişkin. 
İki genel görüşme önergesinde imzası bulunan Orhan Sümer’in meclis soruşturma önergesi bulunmuyor. 
İmza koyduğu Meclis Araştırma Önergesi sayısı 304. Bu önergelerin 5’inde ilk imza sahibi olduğu meclis kayıtlarında yer alıyor.

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer 24’ü genel kurulda 12’si üyesi olduğu Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu’nda olmak üzere toplam 36 kez söz aldığı TBMM kayıtlarında yer alıyor.

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer’in soru önergelerinin neredeyse tamamı Adana’ya ilişkin

AK PARTİ ADANA MİLLETVEKİLİ TAMER DAĞLI

Birçok bankada üst düzey yönetici olarak görev aldıktan sonra AK Parti’den Adana Milletvekili seçilen ekonomist Tamer Dağlı AK Parti Adana Milletvekilleri arasında yasama faaliyeti istatistikleri açısından en çalışkan milletvekili olarak görülüyor.

Tamer Dağlı’nın imzası bulunan 5 adet kanun teklifi bulunuyor. Bu kanun tekliflerinden birinde de ilk imza sahibi olduğu meclis kayıtlarında yer alıyor.

Dağlı’nın da diğer iktidar partisine mensup Adana milletvekilleri gibi imzası olan soru önergesi, genel görüşme önergesi ve soruşturma önergesi kayıtlarda yer almıyor.

Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı ve 37 milletvekilinin, sosyal medya bağımlılığının etkilerinin incelenerek olası zararlarının bertaraf edilmesi ve sosyal medyanın kontrollü kullanımının sağlanması için yapılması gerekenlerin saptanması amacıyla bir meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi ve Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş ve 22 milletvekilinin, koruma altındaki tabiat alanları ile tarihi alanların mevcut yönetim ve mevzuat yapısının incelenerek bu alanlarda etkin ve sürdürülebilir yönetimin sağlanması için yapılması gerekenlerin saptanması amacıyla bir meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesine imza vermiş.

Dağlı’nın söz hakkını kullanma istatistiği de diğer AK Parti Adana mileltvekillerine oranla yüksek. Dağlı, TBMM Genel Kurulu ve üyesi olduğu Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu’nda toplam 24 kez söz hakkı kullanmış.

Adana Milletvekilleri arasında yasama faaliyeti istatistikleri açısından en çalışkan milletvekili olarak görülüyor.

HDP ADANA MİLLETVEKİLİ TÜLAY HATİMOĞULLARI
Hataylı olan ve HDP’den Adana milletvekili seçilen Tülay Hatimoğulları seçim döneminde Suriye’deki iç karışıklığa ilişkin görüşleriyle dikkat çekmişti. Hatimoğulları da yasama faaliyetleri istatistiklerine bakıldığında tatmin edici bir performansa sahip.

Hatimoğulları’nın ilk imza sahibi olduğu “Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” olmak üzere sadece 1 kanun teklifinde imzası bulunuyor. Buna karşılık TBMM Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesi sayısı ise 82. 
Soru önergelerinin 21’inin spesifik olarak Adana’ya ilişkin olduğu görülürken, geriye kalan önergelerin çoğunlukla Hatay’ın sorunları ile kadın, çocuk ve işçi haklarına ve politik sorunlara ilişkin olduğu görülüyor.

TBMM kayıtlarında imza koyduğu genel görüme ve soruşturma önergesi bulunmadığı görülürken, imza verdiği araştırma önergesi saısı 89. 
HDP Adana Milletvekili Hatimoğulları da kürsüyü kullanan vekiller arasında. Genel kurul ve üyesi olduğu Dışişleri Komisyonu’nda olmak üzere toplam 38 kez söz aldığı TBMM kayıtlarında yer alıyor.

Hatimoğulları Adana milletvekili olsa da memleketi Hatay’ı da ihmal etmemiş görünüyor.

MİLLETVEKİLLERİNİN YASAMA PERFORMANS İSTATİSTİKLERİ

Kaynak: https://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/milletvekillerimiz_sd.liste

SİYASET Haberleri

Emrah Başkan, Ölülerinde Başkanı
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ gözaltına alındı!
AK Parti Sözcüsü Çelik: “Yan hakem kırmızı kart gösteremez”
Mustafa Sarıgeçili: ''Şimdi Dinlenme ve İkinci Döneme Hazırlanma Zamanı''
Erdoğan’dan muhalefete ‘Kırmızı kartlardan puzzle yapın’ tepkisi