Adana İl Milli eğitim eski Müdürü Veysel Durgun'un yolsuzluk davasında ifadesi orta çıktı

Mahkeme heyeti, sanıklar Durgun, Baran ve Taştimur'un tutukluluk hallerinin devamına, tutuklu diğer beş sanığın ise yurtdışına çıkış yasağı tedbiriyle tahliyesine karar verip duruşmayı erteledi.

Adana'da İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ihalelerine fesat karıştırıp devleti zarara uğrattıkları iddiasıyla haklarında 4 yıldan 34 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 8'i tutuklu 183 sanığın yargılandığı dava görüldü.

Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar eski İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, yardımcısı Kazım Baran'ın yanısıra suç örgütü yöneticisi olduğu öne sürülen müteahhit Tevfik Taştimur ve tutuklu diğer 5 sanık cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşmada bazı tutuksuz sanıklar ve avukatlar da mahkeme salonunda hazır bulundu.

İl eski Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun savunmasında, müteahhitlerin kendisinden önce de müdürlüğün işlerini yaptığını ileri sürdü.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün sorumluluğunda çok fazla bina bulunduğunu belirten Veysel Durgun, "Her binanın yapım, onarım ve benzeri işlerini takip etmem mümkün değildir. Bu nedenle yetkilendirmiş olduğumuz şube müdürleri var. Birimler aracılığıyla onların altında yer alan personeller iş ve işlemleri yapar. Müdürlüğünü yaptığım dönemde Milli Eğitimin yapmış olduğu hiçbir ihaleye fesat karıştığına tanık olmadığım gibi bu yöndeki bir fiile de doğrudan ya da dolaylı olarak iştirakim olmamıştır." dedi.

Tutuklu sanıklardan müteahhit Tevfik Taştimur savunmasında, hakkındaki suçlamaları reddederek, "Yaklaşık 50-60 ihaleye katıldım ve katıldığım ihalelerden sadece 5'ini kazandım. Ben suç örgütü yöneticisi değilim. Böyle bir durum olsaydı katıldığım bu kadar çok ihaleden sadece 5 tanesi benim şirketime kalmazdı. Ben almış olduğu işleri kaliteli şekilde yapan, yapmış olduğu inşaat işlerini titizlikle teslim eden birisiyim." ifadesini kullandı.

Çok sayıda devlet memuruyla işi gereği görüşebileceğini, aldığı ihaleleri de usulüne uygun şekilde tamamladığını iddia eden Taştimur "Eski İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun'a talimat vermedim. Eğer ben böyle bir talimat vermiş olsaydım kapısında saatlerce bekler miydim? Kamera kayıtlarından da anlaşılacaktır, ben bir sorunu iletmek için kapısında saatlerce bekledim." diye konuştu.

Duruşmada diğer sanıklar da haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, sanıklar Durgun, Baran ve Taştimur'un tutukluluk hallerinin devamına, tutuklu diğer beş sanığın ise yurtdışına çıkış yasağı tedbiriyle tahliyesine karar verip duruşmayı erteledi.

Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, geçen yıl 15 Ekim'de belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, aralarında eski İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun  ile müteahhitlerin de bulunduğu çok sayıda zanlı gözaltına alınmıştı. Zanlılardan 8'i tutuklanmış, diğerleri salıverilmişti. Şüphelilerin, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ihalelerine fesat karıştırarak devleti zarara uğrattıkları iddia edilmişti.

GÜNDEM Haberleri

Zihinsel engelli çocuğa cinsel tacizden tutuklanan bekçinin aileye 500 bin lira teklif ettiği iddiası
Karaisalı’da garip durum: Naklen namaz uygulamasına geçildi
Başkent'te yaşayan Adanalılar buluşuyor
49 yaşındaki kadın kemik erimesi nedeniyle 37 kez ameliyat oldu ama sağlığına kavuşamadı