Adana hayalet şehre döndü: Apartmanlar bomboş

Adana hayalet şehre döndü: Apartmanlar bomboş

Kahramanmaraş merkezli 7.7 şiddetinde deprem sonrasında Adana'nın Seyhan ve Çukurova ilçeleri hayalet şehre döndü.

Deprem sonrasında hasar görmüş binaların geçici tahliye edilmesiyle birlikte Türkmenbaşı Bulvarı, Aliya İzzet Begoviç Bulvarı, Alparslan Türkeş Bulvarı, Turgut Özal Bulvarı, Dr. Sadık Ahmet Bulvarı terkedilmiş bir şehir görüntüsü aldı.

Kucuksaat.com editörleri tarafından çekilen fotoğraflarda birçok apartman ve sitede hiç ışığın yanmadığı görüldü.

Özellikle yüksek katlı binaların depremde yıkılması sonrasında yüksek binaların boşaltılması dikkat çekti.

Bazı binalarda 1-2 dairede yanan ışıkların deprem anında acil çıkış nedeniyle açık kaldığı biliniyor.

Hasar görmeyen ancak güvenlik tedbirleri nedeniyle binaya girmeyenlerin de kısa süreli olmak şartıyla özel eşyalarını almak için dairelere giriş yaptığı bilgisine ulaşıldı.

Uzmanlar Adanalı vatandaşların Cuma günü akşam saatlerine kadar güvenlik tedbirlerini devam ettirmesi yönünde görüş bildiriyor.

Güvenlik görevlisi bulunmayan sitelerde yaşayan vatandaşların özel araçları ve mahallelerinde bulunan yeşil alanlarda geceyi geçirip evlerinin çevresinde hırsızlık tehlikesine karşın tedirgin bekleyişi de sürüyor.

Güvenlik hizmeti almayan sitelerin bu süreçte özel güvenlik şirketleri ile görüşüp güvenlik görevlisi hizmeti almak için temasa geçtiği de edinilen bilgiler arasında.

Öte yandan Çukurova ilçesi sakinlerinin geceleri barınma ihtiyacını müstakil yapıların ağırlı olduğu Seyhan ve Yüreğir'de akrabaların evlerinde karşıladığı da gelen bilgiler arasında.

Kentsel dönüşümle birlikte müstakil yatay mimariye sahip eski evlerin yıkılarak dikey mimariye dönüşen yapılar, deprem sonrasında Adanalıların yeni tartışma konusu olmuş durumda.

Birçok Adanalının ortak noktada buluştuğu görüş, yeniden yatay mimariye dönülmesi yönünde.

Birçok yüksek katlı binada oturan vatandaşın, deprem tehlikesi geçtikten sonra ilk fırsatta evini değiştirerek az katlı yapılara taşınma arzusu kentte en çok konuşulan konulardan birisi.

Soğuk kış günlerini deprem nedeniyle dışarıda geçiren Adanalıların ortak temennisi; daha fazla depremle can kaybı, yaralı ve hasar yaşamadan bir an önce kentte hayatın normale dönmesi...

GÜNDEM Haberleri

Ahmet Zenbilci AK Parti’den istifa etti
Montella birinci oldu. Listede Ali Demirçalı ve Selahattin Çolak da yer aldı. İşte rekortmenler listesi