Adana ekonomisi AOSB ile güçleniyor

AOSB 478 katılımcısı ile ülke ekonomisine değer katıyor

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi; 2.290 hektar alan,  553 parsel, 32’si yabancı sermayeli toplam 478 firma,  yüzde yüz doluluk,  37.300 istihdam, yıllık 1.5 milyar dolar ihracat ve tamamı sanayicilerden oluşan yönetim kurulu ile katılımcılarına sorunsuz ve kesintisiz üretim imkanları sunuyor.
 
AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü,  “Bizim iki şapkamız var. Birincisi tüm yönetim kurulu olarak hepimiz sanayiciyiz. İkincisi de AOSB Yönetim Kurulunu temsil ediyoruz. Sanayici olmamızdan dolayıdır ki burada üretim yapan sanayicilerimiz neye ihtiyaç duyuyorsa bunlara yakından vakıfız ve hizmetlerimizi bu doğrultuda sunuyoruz” dedi.



Başkan Sütcü, 29 Mart 1973 tarihinde Bakanlar Kurulu kararıyla kurulan, ilk müteşebbis heyeti 21 Nisan 1977’de oluşturulan, 1983’te temeli atılan, arsa satışlarına 1990 yılında başlanan ve ilk bacaları 1992 yılında tütmeye başlayan bölgenin bugün Türkiye’nin en büyük OSB’leri arasında yer aldığını bildirdi.
 
AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, bölgede yaklaşık 50 yıl önce atılan tohumların meyvelerini verdiğini, isabetli yer seçimi sayesinde yüzde 100 doluluğa ulaşmayla birlikte yeni genişleme alanları bulabildiklerini kaydetti.
 
Başkan Sütcü, aktif olarak 1600 hektar üzerinde faaliyet gösterdiklerini ve boş sanayi parselin kalmadığını belirterek, “100 hektarlık genişleme alanımızda çalışmalarımız sürüyor. Daha önce başvurusunu yapmış olduğumuz ve Bakanlıkça da kabul edilerek 2020 Aralık ayında kesinleşen 600 hektarlık genişleme alanımızı da olabildiğince kısa sürede hazır hale getireceğiz” dedi.
 
Katılımcılarına sadece sorunsuz ve kesintisiz üretim imkanları sunmakla kalmayıp, yenilikçi hizmetlerine her geçen gün yenilerini dahil etiklerini belirten AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, elektrik, doğalgaz, su, kanalizasyon, peyzaj, çevre, güvenlik ve ulaşım gibi temel üretim donanımlarının tümüne sahip olan bölgede, Türkiye’nin en uygun girdi fiyatlarıyla hizmet verdiklerini kaydetti.
 
Sütcü,  Sosyal Tesisleri, Ortak Sağlık Güvenlik Birimi, Çukurova Üniversitesi (Ç.Ü.) AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu, Özel Teknik Meslek Lisesi, Çarşı Alışveriş Merkezleri, Bankalar, Noter, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Merkez Müdürlüğü, Gümrük Müdürlüğü Şubesi, Türk Telekom Santrali ile Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) Binası, Fiber Optik Kablo Altyapısı ve Polis Noktası ile sanayicilere bir şehirde bulunan tüm imkanları sunduklarını bildirdi.
 
SEKTÖREL DAĞILIM
Başkan Sütcü, karma bir yapıya sahip bölgede sanayicilere sorunsuz ve kesintisiz üretim imkanlarını en uygun koşullarda sağlama gayretinde olduklarını belirterek,  “Ülke ekonomisine üretim gücüyle güç katan, istihdam kapasitesiyle Adana’nın işgücü ihtiyacını önemli ölçüde sırtlayan bölgemizde; Elektrik, doğalgaz, kullanma suyu, atık su, yağmur suyu, yol yapım ve onarım hizmetleri, itfaiye teşkilatı ve hizmetleri gibi sanayicilere sunulan temel hizmetle etkili, ekonomik ve kaliteli şekilde sunulmaktadır” dedi.
 
NİTELİKLİ HİZMETLER
Başkan Sütcü, enerji verimliliği, Ar-Ge projelerinin hazırlanması, üniversite-sanayi iş birliğinin geliştirilmesi, girişimciliğin desteklenmesi, kümelenme faaliyetleri, ulusal ve uluslararası kaynaklara erişimin kolaylaştırılması gibi nitelikli hizmetleri de katılımcılarına ulaştırdıklarını belirterek, “Her projemizde çevreye ve doğaya saygılı, sürdürülebilir bir politika benimsiyoruz” diye konuştu.
 
 
GÜVENLİK
Bölgenin güvenliğinin sağlanması konusunda gerçekleştirilen faaliyetlerle, Kapalı Devre Kamera güvenlik sistemi (MOBESE) İzleme ve Koordinasyon Merkezi oluşturulduğunu ifade eden Sütcü, “ Bu sistem ile 66 noktada 231 kamera faaliyete geçirerek, 24 şeritte izleme imkânını katılımcıların hizmetine sunuldu. AOSB artık MOBESE ile tamamen güvenli bir bölge olarak sanayicilere ve çalışanlarına hizmet vermeye devam ediyor” dedi.
 
Kurumsal kimlik çalışmaları kapsamında AOSB’nin çehresine yakışacak bir tasarımla planlanan yeni giriş tagının yapımının tamamlandığını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, “4.250 m²’den oluşan 5 blokluk İtfaiye Merkezi Projesi çalışmalarımız sürüyor. Hedefimiz, merkezimizi 2022 yılı sonunda tamamlamaktır. Ayrıca, İtfaiye araç filomuzu da genişlettik. Filoya katılan yeni araçlarla, araç su rezervi 24 bin litreden 105 bin litreye, köpük rezervi 2 bin 50 litreden 5 bin 550 litreye çıkarıldı” diye konuştu. 
 
 Sütcü, her projesinde çevreye ve doğaya saygılı adımlar atan bölgede, sürdürülebilir üretim anlayışından hareketle artan enerji ihtiyacını çevreci yöntemlerle karşılamak üzere GES Projesini hayata geçirdiklerini, bu kapsamda proje ile Kullanma Suyu Tesisindeki enerji ihtiyacının 3’te 1’i karşılanacaklarını ifade etti.
 
Bölgede yaklaşık 40 bin çalışana hizmet verecek olan Ç.Ü. Sağlık Merkezi Projesi inşaatının devam ettiğini belirten Başkan Sütcü, sanayicinin ihtiyaç duyduğu tüm hizmetleri bölge içine getirmekle kalmayıp, fark yaratan hizmetlerle sanayicilerine hizmet sunduklarının altını çizdi.
 
Başkan Sütcü, Ar-Ge Tübitak , Ar-Ge /Tasarım Merkezi Kurulum Destekleri, Marka Tescil İşlemleri, Üniversite-Sanayi İşbirliği, KOSGEB Destekleri, Kümelenme Faaliyetleri, Yeşil Mutabakat Faaliyetleri, Search Engine Optimization  (SEO), Kuluçka Merkezi faaliyetleri, Ulusal Çaplı Sanayi Odaklı Proje Yarışmaları ile sanayicilerinin yanı sıra kent, bölge ve ülke ekonomisine katkı sunduklarını ifade etti.
 
 
AIP EXPORT PROJESİ
AOSB Bölge Müdürlüğü ve akademisyenler iş birliği ile geliştirilmiş bir dijital pazarlama çalışması olan AIP Export Projesi ile katılımcılarının dijital dünyada bulunabilirliğini arttırarak, uluslararası düzeyde ticaret süreçlerinin geliştirilmesine katkı sağlamaya çalıştıklarını anlatan Başkan Sütcü, şöyle devam etti;
 
“Kasım 2019 tarihinden itibaren hizmetlerine başlayan Proje Destek Ofisimiz aracılığıyla üniversitelerle iş birliğini güçlendiriyoruz. Kamu Kampüsünde tüm kamu kuruluşlarının tek çatı altında sanayicilerimize hizmet sunmasını sağlıyoruz. Kentimizdeki ve bölgemizdeki üniversitelerin yanı sıra ülkemizin saygın üniversiteleri ile iş birliği protokolleri yaparak, üniversitelerin, sanayinin ihtiyaç duyduğu alanlara yönelmesini sağlamaya katkı sunuyoruz.
 
AOSB bünyesinde girişimcilere projelerini geliştirmeleri aşamasında maddi manevi destek sağlamayı hedefleyen bölgemizde Kuluçka Merkezi Projemizi de hayata geçirdik.  Üniversitelerin bilgi gücünü sanayiye aktarmak amacıyla üniversite- sanayi işbirliğinin en güzel örneklerini oluşturan projeleri hayata geçirmeye devam eden bölgemizde girişimcilere ve akademisyenlere projelerini çalışıp, sanayicilere sunabilecekleri AOSB Küp Girişimcilik Merkezimizi (Kuluçka Merkezi) açtık.
  
AOSB’ye ulaşım alternatiflerini artırarak trafiği rahatlatacak 30 milyon TL tutarındaki  Otoban İkinci Bağlantı Kavşak Projesi, Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından sürdürülüyor.
 
70 milyon TL yatırım bedeli olan ve bölgemizin en az 20 yıllık enerji ihtiyacını karşılayacak TEİAŞ Şalt Merkezi Projesi ise TEİAŞ tarafından devam ediyor. 

GÜNDEM Haberleri

Taner Talaş; Adana, kişilere özgürlükçü bir tutum sergilemeyi aşılayan bir şehirdir
Orhan Kemal'in evi Sarıçam'da 2+1 daire parasına satılık!
Burhanettin Bulut'tan gazeteci döven meclis üyesi açıklaması: "Disiplin kuruluna sevk edildi"
AK Parti Yüreğir Kongresine tek liste ile gidiliyor: İşte yeni başkan, yönetim kurulu ve il delegelerinde öne çıkanlar
Enkazdan kurtarılan Tuba öğretmen, öğrencileriyle hayata tutundu