1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. SASA’ya tren hattı bağlantısı yapılacak
SASA’ya tren hattı bağlantısı yapılacak

SASA’ya tren hattı bağlantısı yapılacak

Milyar Dolarlık yatırımları ile Adana'dan Türkiye ekonomisine katkı sunan SASA, Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı projesine dahil oluyor. İşte detaylar...

A+A-

Adana, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzaladığı karar sonrasında günlerdir Mersin-Gaziantep Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı inşaatı kapsamında alınan acele kamulaştırma kararını tartışıyor.

Tartışmaya en son katkı sunan isim TCDD 6. Bölge Müdürü Aliseydi Felek oldu. Felek, acele kamulaştırma kararının proje kapsamında yer alan hemzemin geçit, köprü gibi çalışmalar için alındığını, bunun da sadece ilgili parsellerde kısmi kamulaştırmayla gerçekleştirileceğini söyledi.

sasa-pol.jpeg

HIZLI TREN PROJESİNDE BÜYÜK YATIRIM: SASA

Türkiye'nin ve Adana'nın sanayide yükselen yıldızı SASA, Mersin-Gaziantep Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı projesine dahil oldu. Yapılacak tren hattı ile SASA lojistik çalışmalarında tren yolunu da aktif olarak kullanacak.

Öte yandan demiryolu projesinde, SASA'nın Yumurtalık'ta gerçekleştirdiği devasa yatırımın da ileriye dönük dahil edileceği konuşuluyor.

63c9a5694e3fe00db0b127e0.webp

SASA TREN HATTI BAĞLANTISININ MASRAFINI ÜSTLENDİ

Kucuksaat.com'un edindiği bilgilere göre, İbrahim Erdemoğlu yönetimindeki SASA'ya bağlanacak tren hattı projesinde ilgili bedelin SASA tarafından karşılanacağı ve projenin Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nden oy birliği ile geçtiği öğrenildi.

353c92d3-4ed3-41d9-8a69-b8582b2b7242.jpeg

SASA'NIN KARŞINA İSTASYON YAPILACAK MI?

Hafta başında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kamulaştırma parselleri yayınlanmıştı. SASA'nın karşısında yer alan parsellerin istasyon olacak şekilde kamulaştırma kararı alındığı görüldü.

ei-2-001.jpg

EDİTÖRÜN NOTU: ADANA ESKİ GÜNLERİNE GERİ DÖNECEK Mİ?

Adana'da günümüzde artık "Eski İstasyon" olarak bilinen, 1800'lü yılların son çeyreği ve 1900'lü yılların ortasına kadar insan taşımacılığından daha çok fabrikalarda üretilen ürünlerin taşındığı, tren raylarının fabrikaların aralarından geçtiği, bir ucu Bağdat'a dayanan, Adana ekonomisini diri tutan tren hattı heyecanı SASA tren hattı projesiyle yeniden başlatılabilir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.