1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. SASA'ya bağlanacak tren hattı belli oldu, ortalık karıştı!
SASA'ya bağlanacak tren hattı belli oldu, ortalık karıştı!

SASA'ya bağlanacak tren hattı belli oldu, ortalık karıştı!

Adana-Osmaniye-Gaziantep Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı İnşaatı kapsamında projenin Adana bölümündeki gelişmeleri takip eden kucuksaat.com'un edindiği son bilgiler... İşte detaylar...

A+A-

28 Haziran 2024 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı kararnamenin yayımlanmasıyla, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı İnşaatı kapsamında Adana'da çok sayıda yere acele kamulaştırma kararının alındığı ortaya çıktı.

Adana'da özel sektör ve kamu yetkililerini endişelendiren karar sonrasında TCDD 6. Bölge Müdürü Aliseydi Felek, acele kamulaştırma kararının proje kapsamında yer alan hemzemin geçit, köprü gibi çalışmalar için alındığını, bunun da sadece ilgili parsellerde kısmı kamulaştırmayla gerçekleştirileceğini söyledi.

Kucuksaat.com'un kamulaştırma yapılacak yerlerin listesini yayınlaması sonrasında tartışmada daha somut net bilgiler ortaya çıktı.

39238-2.jpg

Kucuksaat.com'un fikri takibini gerçekleştirdiği gelişmede, Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı İnşaatı kapsamında SASA'ya demiryolu ile bağlantı verileceğini yine ilk kez kucuksaat.com kamuoyuna duyurdu.

İlgili Haber: SASA’ya tren hattı bağlantısı yapılacak

ac036e4a-8ea0-4270-a5d5-f7e3dbc2a643.jpeg

YAŞANAN SON GELİŞMELER...

Kucuksaat.com'un edindiği son bilgilerde, SASA bağlantı hattının ortaya çıkması sonrasında arsa ve işletme sahiplerinin bakanlık nezdinde görüşmeler yaptığı öğrenildi.

Bakanlığa ulaşan itirazlar sonrasında, projenin SASA fabrikasına bağlantı yapılacak olan bölümünde yüklenici firmaya bakanlık yetkillilerinin projeyi durdurma talimatı verdiği öğrenildi.

Demiryolu ve SASA arasında yapılacak bağlantı hattında bazı sanayici ve büyük arsa sahiplerinin itirazının sürdüğü, milletvekili bazında da konularının takip ettirildiği gelen bilgiler arasında...

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.