1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Sakıp Sabancı Müzesi yeni sanat dönemini açtı
Sakıp Sabancı Müzesi yeni sanat dönemini açtı

Sakıp Sabancı Müzesi yeni sanat dönemini açtı

Sakıp Sabancı Müzesi yeni sanat döneminde "Georg Baselitz: Son On Yıl" sergisinin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa iş ve sanat dünyasında pek çok isim katıldı.

A+A-

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi, "Georg Baselitz: Son On Yıl" sergisini Akbank sponsorluğunda sanatseverlerle buluşturdu.

Alman ressam Baselitz’in altmış beş yıllık kariyerine ışık tutan sergi 2 Şubat 2025 tarihine kadar ziyarete açık olacak. Serginin açılışını Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı ve Sakıp Sabancı Müzesi Müdürü Dr. Nazan Ölçer gerçekleştirdi. Davete iş ve cemiyet hayatının önde gelen isimleri katılırken Suzan Sabancı da bir açılış konuşması yaptı. Sabancı yaptığı açılış konuşmasında şu sözlere yanıt verdi;

“Türkiye’de çağdaş sanatın gelişimine katkı sağlamak, Akbank olarak temel önceliklerimizden biri. Çağdaş sanatın toplumun kültürel zenginliğini ve yaratıcı düşünceyi beslediğine inanıyoruz. Bu bağlamda, Sakıp Sabancı Müzesi ile iki yılda bir düzenlediğimiz sergiler ve uzun soluklu iş birliğimiz bizim için çok değerli. Sanat dünyasının güçlü isimlerini Türkiye’ye getirerek, sanatseverleri uluslararası sanatçılarla buluşturuyor ve sanata olan ilgiyi geniş kitlelere yaymayı amaçlıyoruz. Bu yıl, çağdaş sanatın en sıra dışı ve etkileyici isimlerinden Georg Baselitz’i ‘Georg Baselitz: Son On Yıl’ sergisiyle İstanbul’da ağırlıyoruz. Sanatçının yaratıcı evrenine yakından tanıklık etme imkânı sunan bu sergi, ziyaretçileri Baselitz’in cesur ve yenilikçi yaklaşımıyla buluşturacak. Bu sergiyle İstanbul’un sanat haritasında güçlü bir iz bırakmaktan mutluluk duyuyoruz”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.