1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Sabancı Holding’ten ayrılan aile üyeleri şimdi ne iş yapıyor?
Sabancı Holding’ten ayrılan aile üyeleri şimdi ne iş yapıyor?

Sabancı Holding’ten ayrılan aile üyeleri şimdi ne iş yapıyor?

Sabancı Holding’ten ayrılarak kendi işini kuran aile üyeleri ve şirketlerini sizler için derledik. İşte haberin detayları…

A+A-

Sabancı Holding’den ayrılan aile üyeleri, kendi alanlarında başarılı işlere imza atarak isimlerini duyurmaya devam ediyor. Örneğin, Güler Sabancı Sabancı Holding’in başarılı iş kadınlarından biri olarak Türkiye’nin en güçlü ve etkili iş kadınları arasında yer alıyor. Diğer yandan, Demet Sabancı Çetindoğan kendi yatırım şirketiyle finans sektöründe önemli adımlar atmaya devam ediyor. Bu aile üyelerinin Sabancı Holding’ten ayrıldıktan sonra da iş dünyasında etkili bir şekilde varlık göstermeye devam etmeleri, Sabancı ailesinin iş dünyasındaki gücünü ve etkisini gösteren önemli bir örnek teşkil ediyor.

DEMET SABANCI

Sabancı Grubu’ndan 24 yıl önce ayrılan Demet Sabancı Çetindoğan’ın şirketi DEMSA, bin 223 çalışanlı 131 mağazalı bir perakende, turizm ve medya grubu oldu. Çetindoğan, gruptan ayrılan diğer Sabancıların da kurduğu Esas Holding, Pegasus ve DENSA’yı hatırlatarak, “İyi ki ayrılmışız. Türkiye yeni şirketler kazandı. Sabancı Holding de yoluna başarıyla devam ediyor” diyor.

Pera Palace Hotel Hakkında Duyunca Çok Şaşıracağınız 14 Bilgi - Pera Palace Hotel

Demet Sabancı Çetindoğan bugün İstanbul’daki önemli otellerden tarihi Pera Palas’ın sahibi ve işletmecisi.

Yalçın sabancı

YALÇIN SABANCI 1999 YILINDA YASA HOLDİNG’İ KURDU

Hacı Ömer Sabancı’nın kardeşi Hacı Mehmet Sabancı’nın oğlu olan Yalçın Sabancı 1943 yılında doğdu. Sabancı Holding’te 39 yıl çalıştıktan sonra 1999 yılında denizcilik alanına yöneldi. Kısa sürede büyük yatırımlar yaparak bu sektörde büyük pay sahibi oldu. Zamanla bünyesine inşaat, turizm, havacılık, tekstil ve diğer sektörlerde faaliyet gösteren şirketleri de katmıştır.

 

şevket sabancı

ŞEVKET SABANCI DA AİLE ŞİRKETİNDEN AYRILAN BİR DİĞER İSİM

Şevket Sabancı, çocukları Ali Sabancı ve Emine Kamışlı ile birlikte Sabancı Holding’in kanatlarının altından çıkarak kendi yoluna gitti. Sabancı Holding’ten ayırılmalarının ardından 2000 yılında Esas Holding’i kurdular.

Esas Holding bünyesinde, havacılık, lojistik, gıda, sağlık, perakende ve gayrimenkul gibi sektörlerde faaliyet gösteriyorlar. Ayrıca Esas Holding, Türkiye’nin önde gelen hava yolu şirketlerinden Pegasus Hava Yolları’nın da sahibi…

demir sabancı

DEMİR SABANCI SAKIP SABANCI’NIN VEFATINDAN SONRA ŞİRKETTEN AYRILDI

Demir Sabancı, Sakıp Sabancı’nın ölümünden sonra aile üyeleri ile düştüğü anlaşmazlık üzerine 2004 yılında Sabancı Holdingte sahip olduğu tüm görevlerinden ayrıldı. Sahip olduğu yüzde 6,17 lik şirket hisselerini satan Demir Sabancı, elde ettiği gelir sayesinde 2006 yılı gelir vergisi rekortmeni olmuştur. Demir Sabancı’nın şirketten ayrılmasının nedeni olarak annesi ve kardeşi Serra Sabancı ile holding yönetiminin belirlenmesi konusunda yaşanılan anlaşmazlık gösterilmektedir. Ayrıca, Demir Sabancı’nın, şirketin başına Güler Sabancı’nın geçmesi nedeniyle hayal kırıklığına uğradığı da iddia edilmektedir.

ÖMER SABANCI DA AİLE ŞİRKETİNDEN AYRILARAK DENSA HOLDİNGİ KURDU

densa

Ömer Sabancı, deniz taşımacılığı alanında faaliyet gösteren Densa Holding’i kurarak ülkemizin en büyük armatörlerinden biri oldu. Ayrıca Yalçın Sabancı ve Demir Sabancı ile ortaklık yaparak 2007 yılında havacılık sektöründe faaliyet gösteren Döysa’yı kurdu. Ancak şirket 11 yıl sonra 2018 yılında faaliyetlerini durdurdu.

kaynak: https://sanayigazetesi.com.tr/

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.