1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Pozantı’ya kasvet düştü: Mustafa Çay neden aday yapılmadı?
Pozantı’ya kasvet düştü: Mustafa Çay neden aday yapılmadı?

Pozantı’ya kasvet düştü: Mustafa Çay neden aday yapılmadı?

Pozantılılar, düğünlerinde hem nikah kıyıp hem de mutlu günlerine türkü söyleyerek eşlik eden başkanları Mustafa Çay'ın aday gösterilmemesi sonrasında adeta hayal kırıklığına uğradı.

A+A-

Pozantı'da MHP'ye 3 dönem belediye başkanlığını kazandıran Başkan Mustafa Çay, dün MHP'nin açıkladığı listede aday gösterilmedi. Çay'ın aday gösterilmemesi Pozantı ve Adana'da hayal kırıklığı yarattı.

Bölgede sevilen ve sayılan, MHP'ye en uzak kişilerin bile Pozantı'da yaptığı hizmetlerden dolayı saygı duyarak oy verdiği Mustafa Çay'ın yeniden aday gösterilmesi bekleniyordu.

dsfgdfgdf-2.png

Cezaevi duvarlarını yıkıp yeniden belediye başkanlığına hem idari hem de hukuki kararla idare edilen Mustafa Çay, bu savaşçı yönüyle de takdir edilen bir belediye başkanıydı.

dsfgdfgdf-3.png

Pozantı'da klasik belediyeciliğin yanı sıra, merkez ilçe belediyeler de dahil olmak üzere herhangi bir ideolojik rezerv koymadan kültür sanat faaliyetlerine en fazla desteği veren başkan olarak tarihe geçti. 

Şimdiye kadar Adana tarihi ve Adana'da yetişmiş sanat insanının kitaplaştırılmasına vesile oldu.

ekran-resmi-2024-01-11-11-47-44.png

Pozantı'da Belemedik'in turizme kazandırılması için uzun yıllar yoğun mesai harcayan Mustafa Çay, geleceğe Belemedik gibi bir doğa cenneti bıraktı. Bungalov evler, butik oteller ve restoran hizmeti ile Belemedik özellikle sonbahar ve ilkbahar mevsimlerinde çok kısa bir süre içerisinde Adanalıların hafta sonlarında kentin gürültüsünden uzaklaşmak için tercih ettiği ilk lokasyonlardan biri haline geldi.

ekran-resmi-2024-01-11-11-47-28.png

Başkan Mustafa Çay, tarihi hangarın turizme kazandırılması için verdiği çabayı şu sözlerle ifade etmişti;

Pozantı Merkezde bulunan Alman Mimarisi ile yapılmış 1910 yılında yapılmış olan ve o dönemlerde Kara Trenlerin bakım hangarı olarak kullanılan bu tarihi yapı.2009 yılında Belediye Başkanı seçildiğimde çatısı bile kalmamış metruk bir haldeydi.Yaptığım girişimler sonucunda Devlet Demir Yollarına restorasyonunu sağlayarak bugünlere gelmesini sağladım.Şimdi de bu binayı Kültürel bir amaca hizmet etmesi için Kaymakamlık ve Belediye olarak mücadelemiz sürüyor.

ekran-resmi-2024-01-11-11-49-10.png

Diğer partilerin Pozantı'da Mustafa Çay'ın karşısına aday bulamadığı bir dönemde, Çay'ın ne yapacağı merak ediliyor. Sanata ve türküye düşkünlüğüyle de bilinen, Pozantılıların düğünlerinde hem nikahlarını kıyan hem de türkü söyleyen Mustafa Çay için "Pozantı türküsüz kalamaz" yorumları yapılıyor.

ekran-resmi-2024-01-11-11-50-25.png

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.