Nuri Çomu vefatının yıldönümünde anılıyor
Türkiye'de mısır ziraati ve mısır endüstrisinin gelişmesine sağladığı önemli katkılarıyla bilinen, bin kişiye istihdam sağlayan, yaptığı hayırlarla tanınan Hacı Nuri Çomu vefatının 1. yılında anılıyor.
Adana'nın saygın iş insanları arasında yer alan, yaptığı hayır işleriyle tanınan Sunar Şirketler Grubu Kurucu Başkanı Yüksek Ziraat Mühendisi Hacı Nuri Çomu, vefatının birinci yıldönümünde anılıyor.
15 Aralık 2020 tarihinde koronavirüse yakalanan, yapılan tedavilere rağmen hayatını kaybeden Nuri Çomu, Türkiye'de mısır endüstrisinin gelişmesine katkı sağlayan iş insanı olarak hafızalara kazındı. Adana, Türkiye ve dünyanın farklı noktalarında çok sayıda müslüman ülkelere yaptığı hayır ve yardımlarla anılan Çomu; üretime, toprağa, insana ve vatana verdiği değer ile gönüllerde yer edindi.
85 yaşında hayatını kaybeden Çomu, başta Adana ve Osmaniye'de yaptırdığı veya yapımına önemli katkılar sağladığı; camiler, okullar, köprüler, hastaneler ve verdiği öğrenci bursları nedeniyle TBMM Üstün Hizmet Ödülü'ne layık görülmüş ve bu ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden almıştı.
Kucuksaat.com Kurucusu Taner Talaş, "Adana'dan Portreler Galerisi" kitabının iş insanları kategorisinde Nuri Çomu'nun portresini şöyle kaleme aldı:
NURİ ÇOMU KİMDİR?
Bir manifaturacının oğlu olarak 1935 yılında Osmaniye’de doğdu. Aslen Malatya Darendelidir.
İlk ve ortaokulu Osmaniye’de tamamladı. Adana Erkek Lisesi’ni bitirdikten sonra Ankara Üniversitesi’nden yüksek ziraat mühendisi olarak mezun oldu. Okulu bitirdikten hemen sonra yoğun olarak ziraatla uğraşmaya başladı. Gerek bahçe gerekse tarla bitkilerinin tarımı ile iştigal etti. Daha sonra kayınpederi Mehmet Nuri Sabuncu’nun yanında Akdeniz İplik Fabrikası’nda yönetici olarak çalıştı.
Nuri Çomu, babasından ve kayınbabasından aldığı rol model ile Sunar Şirketler Grubu’nun temellerini atmak için girişime başladı. İlk olarak 1974’te Sunar Çırçır ve Çeltik fabrikasını kurdu. Daha sonra un, yem, nişasta ve yağ sanayinde yatırımlar yaparak bölgede özellikle tarıma dayalı sanayinin gelişmesi için yarım asrı aşkın süredir çiftçi, yatırımcı, sanayici ve yönetici olarak hizmet verdi. Evli ve 4 çocuk sahibidir.
Hayırsever bir insan olan Nuri Çomu, başta Adana ve Osmaniye’de yaptırdığı veya yapımına önemli katkılar sağladığı; camiler, okullar, köprüler, hastaneler ve verdiği öğrenci bursları nedeniyle TBMM Üstün Hizmet Ödülü’ne layık görüldü ve bu ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın takdimi ile aldı.
Nuri Çomu, babasından ve kayınbabasından aldığı rol model ile Sunar Şirketler grubunun temellerini atmak için girişime başladı. İlk olarak 1974’te Sunar Çırçır ve Çeltik fabrikasını kurdu. Daha sonra un, yem, nişasta ve yağ sanayinde yatırımlar yaparak bölgemizde özellikle tarıma dayalı sanayinin gelişmesi için yarım asrı aşkın süredir çiftçi, yatırımcı, sanayici ve yönetici olarak hizmet etti. Evli ve 4 çocuk sahibidir.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.