1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Mahkeme kararı sonrası AK Parti Adana'da ihraç süreci başlayacak mı?
Mahkeme kararı sonrası AK Parti Adana'da ihraç süreci başlayacak mı?

Mahkeme kararı sonrası AK Parti Adana'da ihraç süreci başlayacak mı?

Kucuksaat.com süreci özetliyor: 30 Ağustos 2018'te yemek organizasyonu üzerinden kesilen kabarık faturaya şehit ve gazi ailelerini alet eden, mahkemece hapis cezasına çarptılan 2 AK Partili isim partiden ihraç edilecek mi?

A+A-

2018 yılında Adana'nın Ceyhan ilçesinde dönemin AK Partili Ceyhan Belediye Başkanı Ali Alper Boydak'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla gazi ve şehit aileleri için düzenlediği yemek organizasyonuna kesilen fatura 2019 yılında ortaya çıkmış, kucuksaat.com konuyu gündeme getirmişti.

2773-001.jpg

Ceyhan Belediyesi tarafından düzenlenen yemek organizasyonunun faturasını kesen yemek firması, dönemin AK Parti Ceyhan İlçe Başkanı Muhammed İslam Bünül'ün kuzeni Esra Bünül'e ait Vuslat Gıda firması adına kayıtlıyken, faturayı ödeyecek kurumun Ceyhan Belediyesi olması sonrasında kamuoyu yemek organizasyonuna sert tepki göstermişti.

fatura.png

2018 yılı Ağustos ayında 150 şehit yakını ve gazi ailesine verilen tavuk sote ve pilav yemeğinin faturasının kabartılarak Ceyhan Belediyesine kesildiği, dönemin şartlarında 7 TL olan ve 150 kişiye verilen tavuk sote ve pilav menüsü için Bin 50 TL fatura kesilmesi gerekirken Esra Bünül'e ait firması tarafından 59 bin 400 TL fatura kesildiği ortaya çıkmıştı.

aw233385-02-1.jpg

Ceyhan 2. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davanın 10. celsesinden geçtiğimiz günlerde çıkan kararda mahkeme; dönemin Ceyhan Belediyesi Başkan Vekili Ali Alper Boydak, Başkan Yardımcısı Zafer B., Osman Bahri A. ile AK Parti Ceyhan eski İlçe Başkanı Muhammed İslam Bünül'ün kuzeni yemek firması sahibi Esra Bünül'e ayrı ayrı 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

adsiz-tasarim-5-001.png

GÖZLER OZAN GÜLAÇTI'DA: PARTİDEN İHRAÇ EDİLECEKLER Mİ?

Mahkeme kararı ile suçları sabit görülen AK Parti'nin Ceyhan'da önemli siyasi ismi Ali Alper Boydak hapis cezası sonrasında gözler AK Parti Adana İl Başkanı Ozan Gülaçtı'ya çevrildi.

Başkan Gülaçtı'nın eski belediye başkanı Boydak ve partiyle ilişkisi olan isimler hakkında disiplin kurulunu göreve davet etmesi bekleniyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.