"Koronavirüste sağlıklı bir veri yok"
Bulut, “Türkiye’de yeni normalleşme adı altında sürü bağışıklığı politikası mı uygulanıyor” diye sordu.
CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, coronavirüs test yapma kriterlerinin değişmesi, testlerin kime yapıldığının açıklanmaması nedeniyle sağlıklı bir veri oluşturulamadığını söyledi.
TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Sağlık Bakanlığı’nın pandemi sürecinde yaptığı çalışmalar hakkında bilgi amaçlı toplandı. Toplantıda söz alan CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, yani partili Cumhurbaşkanlığı sisteminin yasamanın milletvekilleri tarafından yürütülmesi yönünde Meclise farklı bir görev yüklediğini belirterek, ihtisas komisyonlarının önemli hâle geldiğini bildirdi. Ancak, Meclis’te ihtisas komisyonlarının sürekli çalışmadığını konunun uzmanlarının fikir alışverişinde bulunmadığını kaydeden Bulut, özellikle pandemi döneminde bir araya gelmenin, ortaklaşmanı önemine değindi.
ORTAKLAŞMA YOK
Covid 19 sorunun bir siyasi rant hâline çevrilmeye çalışıldığında toplumun zarar göreceğini kaydeden Bulut, “Burada yapacağımız en önemli eleştiri, bir ortaklaşmanın olmadığı. Türk Tabipler Birliği ilk günden bu yana bu çalışmanın içerisinde değil. Maske konusunda Türk Eczacılar Birliği'yle ilk günlerde görüşme yapılsaydı, maske toplumda bu kadar çok tartışılır hâle gelmezdi” dedi.
ORTADA GÜVENSİZLİK VAR
Türk Tabipler Birliği'nin, “1 Haziran sonrası test yapma kriterlerinin değişti- testlerin kime yapıldığının açıklanmaması nedeniyle sağlıklı bir veri yok” açıklamasını hatırlatan Bulut, ortada bir şeffaflık tartışması olduğunu, toplumun bilgilendirilmediğini ve ortaya güvensizlik çıktığını bildirdi. Bulut, pandeminin aşı bulunana kadar uzun bir süre devam edeceğin kaydetti.
SÜRÜ BAĞIŞIKLIĞI MI UYGULANIYOR?
Coronavirüs’le ilgili Kamu Denetçiliği Kurumunun hazırladığı rapora değinen Bulut, “Raporda, Almanya ve Türkiye mukayese ediliyor. Her iki ülkenin bu konuda çok başarılı olduğu belirtiliyor ve "Türkiye ve Almanya bir yandan salgını bastırmaya, sindirmeye ve asgari düzeyde tutmaya çalışırken, diğer yandan da bu süreçte zaman kazanılarak toplumun krize girmeden sürü bağışıklığının kazandırılması" ifadesi kullanıyor. Bu da tümüyle coronavirüsle mücadele yönteminin farklılaşması anlamına geliyor. Bu kontrollü sosyal yaşam, yeni normalleşme de bir sürü bağışıklığı yöntemi var mı, yok mu? Bunun bence en kısa sürede ifade edilmesi lazım. Ne kadar çok konunun paydaşlarıyla bir araya gelinirs, ne kadar şeffaf yürütülürse daha sağlıklı olacaktır” dedi.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.