1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Konteyner limanı ile Adana stratejik bir aktör olacak
Konteyner limanı ile Adana stratejik bir aktör olacak

Konteyner limanı ile Adana stratejik bir aktör olacak

Basra Körfezi’ni Irak ve Türkiye üzerinden Akdenize bağlaması planlanan Adana Doğu Akdeniz Konteyner Limanı için düğmeye basıldı.

A+A-

Dünya Gazetesi - Ziya İpek

Cumhurbaşkanı Re­cep Tayyip Erdo­ğan’ın tahsisini onayladığı, Türkiye'nin de­niz ticaret hacmini ve lojis­tik kapasitesi ile Adana Doğu Akdeniz Bölgesi’nin ihracat potansiyelini artıracak Ada­na Doğu Akdeniz Konteyner Limanı, Yumurtalık ilçesi Gölovası’nda hayata geçiri­lecek. Proje tamamlandığın­da, Türkiye’nin Irak, Katar ve Birleşik Arap Emirlikle­ri ile imzaladığı dünya tica­reti için önemli bir alterna­tif rota oluşturarak, küresel lojistiği ve ticari akışları et­kileme potansiyeline sahip 2028 yılında tamamlanacak Kalkınma Yolu Projesi’ne de güç verecek.

Adana Doğu Ak­deniz Konteyner Limanı için Ulaştırma ve Altyapı Bakan­lığı Altyapı Yatırımları Ge­nel Müdürlüğü 830 milyon lira tutarında yatırım yapa­cak. Çevre, Şehircilik ve İk­lim Değişikliği Bakanlığı, projenin Çevresel Etki De­ğerlendirme (ÇED) sürecini başlattı.

Adana Doğu Akdeniz Ana Konteyner Limanı’nın tahsi­sinin onaylandığını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü, Adana millet­vekili Ömer Çelik müjdele­di.

omer-celik-aa-2126340.jpg

Çelik, sosyal medya hesa­bından yaptığı açıklamada, li­manla Basra Körfezi'nin Irak ve Türkiye üzerinden Akde­niz'e bağlanmasının yanı sıra, doğu-batı, güney-kuzey kori­dorlarında demir ve kara yol­larından taşınan yüklerin Ak­deniz'e Türkiye üzerinden geçmesine olanak sağlanaca­ğını anımsattı. Çelik, “Türki­ye’nin tüm limanlarının kuru­lu kapasitesi 12 milyon TEU iken neredeyse tüm kapasiteyi karşılayacak Adana Doğu Ak­deniz Konteyner Limanı ile Adana stratejik bir aktör ola­cak” dedi.

“Lojistikte Adana'yı stratejik bir noktaya taşıyacaktır”

Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Doğu Ak­deniz Ana Kon­teyner Lima­nı'nın tahsisinin onaylanma­sını sevinçle karşıladıklarını, projenin bölge ve Türkiye için büyük bir kazanım olaca­ğını söyledi.

Adana Doğu Ak­deniz Ana Konteyner Lima­nı’nın bölgenin ve Türki­ye’nin ticari potansiyelini artıracağını, uluslararası ti­carette ve lojistikte Adana'yı stratejik bir noktaya taşıya­cağını anlatan Kıvanç, şunla­rı kaydetti: “Bu proje, Adana ve çevresindeki sanayi ve ti­caretin gelişimine büyük kat­kı sağlayacak, yeni iş olanak­ları yaratacaktır. Ceyhan ve Yumurtalık bölgeleri, Türki­yemiz ve Adana'nın ekono­mik dinamiklerini değiştire­cek, geleceğe dair umut vade­den bölgeleridir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.