1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. “Kızlarımıza Sözümüz Var”
“Kızlarımıza Sözümüz Var”

“Kızlarımıza Sözümüz Var”

Yüreğir’de Dünya Kız Çocukları Günü Kreşlerde Kutlandı

A+A-

Yüreğir Belediyesi, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde dünya genelinde kız çocuklarının haklarına dikkat çekmek ve bu özel günü coşkuyla kutlamak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenledi.

Yüreğir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından ‘Kızlarımıza Sözümüz Var’ sloganıyla Minik Yürekler Kreşi, Hanım Sabuncu Kreşi ve Atakent Kreş ve Gündüz Bakımevi’ndeki gerçekleştirilen etkinliklere katılan çocuklar, günün anlam ve önemi çerçevesinde aktiviteler yaptı.

4q6a0140.jpg

3 kreşte düzenlenen etkinlikler bünyesinde, resim atölyesinden, müzik gösterilerine, yüz boyama etkinliklerinden dans gösterilerine, meslek gösterilerinden, sanatsal faaliyetlere kadar birçok etkinliğe katılım gösteren çocuklar, günün anlam ve önemi ile doyasıya eğlendi. Etkinliklere katılan Yüreğir Belediye Başkan Yardımcısı Rukiye Alpay Çinkılıç çocuklar ve aileleri ile yakından ilgilendi.

4q6a0060.jpg

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, “Hayatımızın rengi ve neşesi kızlarımızın ‘Dünya Kız Çocukları Günü’ kutlu olsun. Kız çocuklarımızın güçlü ve özgüvenli bir birey olarak toplumda yer alabilmesi, kapsayıcı ve nitelikli eğitimle buluşmasından geçiyor. İşte bu yüzden kız çocuklarının eğitime eşit katılımını ve devamlılığını sağlayacak destekler sunmak, vizyonlarının gelişmesine katkı sağlayarak özgüvenlerini artırmak, yaşam becerileri ve geleceklerinde iyileşme gerçekleştirmek amacıyla çalışıyoruz. Çocukların eşit, özgür ve barış içinde yaşayabilecekleri, hayallerinin gerçek olduğu bir dünyayı yaratmak biz yetişkinlerin elinde.” dedi.

4q6a0055.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.