1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kızılay 3 kıtada kurban kesti
Kızılay 3 kıtada kurban kesti

Kızılay 3 kıtada kurban kesti

Türk Kızılay, gelenekselleşen vekaletle kurban kesim kampanyası kapsamında 3 kıtada kurban emanetlerinin kesim ve dağıtımını tamamladı.

A+A-

Türk Kızılay 1. Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ramazan Saygılı, Kızılay olarak Türkiye dahil 20 ülkede hedefledikleri 128 bin kurban hissesine ulaştıklarını belirtti. Kampanyanın Gazze’ye ayrılan bölümünün hayırseverlerin yoğun ilgisi üzerine ek kotayla genişletildiğini belirten Saygılı, “Kalbimiz deprem bölgesinde Gazze’de 3 kıtada gönül coğrafyamızda milletimizin bize emanetlerini ulaştırmanın manevi huzuru içindeyiz. Dünyanın her tarafından hamiyetperver milletimize hayır duaları ile teşekkürlerimiz iletmek istiyoruz” dedi.

Bosna-Hersek’teki kurban emanetlerinin kesim ve dağıtımlarını yapan ekibin başında yer alan Saygılı, 'Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye' sloganıyla yürütülen kampanya kapsamında hayırseverlerin kurban vekâletlerini alan Kızılay’ın Türkiye’nin yanı sıra Asya, Afrika, Ortadoğu ve Balkanlar’daki 19 ülkede kesim işlemlerini tamamladığını kaydetti. Kurban ibadetini Türk Kızılay aracılığıyla yerine getiren vekalet sahiplerine kesimi yapılan kurbanlar ile ilgili anlık olarak bilgi verildiğini belirten Genel Başkan Yardımcısı Saygılı, kesim aşamalarının ise video ile kayıt altına alındığını, kesimlere; din görevlileri, veteriner hekimler ve noterlerin de eşlik ettiğini vurguladı. Bosna Hersek’te kesimlere eşlik ettikten sonra dağıtımda da yer alan Saygılı, yaşlıların ellerini öpüp sohbet ederek, hayır dualarını aldı. (DHA)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.