1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “Kadın Kolları Kurultayında Neden Erkekler Liste Yapıyor?”
“Kadın Kolları Kurultayında Neden Erkekler Liste Yapıyor?”

“Kadın Kolları Kurultayında Neden Erkekler Liste Yapıyor?”

Yüreğir Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Kadın Kolları Kongresi sonrasında Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin'den kapsamlı açıklama...

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Kadın Kolları Kongresi geçtiğimiz günlerde Yüreğir Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu ve Seyhan Belediye Başkanı Oya tekin arasında kurultay delegeliklerinin yazımı noktasında yaşanan gerginlik sonrasında, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin Tanır Emre Üzelgeçici ve Metropol Gazetesi ekibine açıklamalarda bulundu.

Whatsapp Görsel 2024 07 16 Saat 18.39.55 575099Ee

CHP, Adana İl Kadın Kolları seçimine Özgürtan Çığ’ın başkanlığında tek liste gidildi. Mutabakat gereği ilçe kadın kolları başkanlarının tamamının kurultay delegesi adayı olmayı beklenirken CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu’nun listeye müdahale ettiği, aday listesini kendisinin oluşturduğu iddia edildi. Bunu üzerine soruları yanıtlayan Başkan Oya Tekin, “Biz, Adana siyasetine samimiyet getirmek istiyoruz. Basında ciddi bir yer aldı bu konu. Kadın Kolları Kurultayında neden erkekler liste yapıyor? Erkeklerin liste yapmasına tabi ki karşıyız. Kesinlikle isimler üzerinden konuşmuyoruz. Kadın Kolları’ndan bir belediye başkanı çıktı. Beş altı arkadaşımız var bu arkadaşlarımız mücadelenin hep içerisinde olan isimler. O kadınların, ilçe başkanlarının, ilçe kadın kolları başkanlarının mutlaka kurultay delegesi olarak değerlendirilmesi, meselesi vardı. Bir kadında birden fazla görevin birleşmemesi mantığıyla, ilkesiyle liste hazırlanmalıydı” dedi.

LİSTE SAKLANDI
CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu’nun listeyi seçim sabahına kadar sakladığını ve kendi listesini yazdığını vurgulayan Başkan Tekin, “CHP Kadın Kolları Başkanı olarak seçtiğimiz ismi, biz kadınlar olarak ortak seçtik. Bu süreç tamamen kadınların ortak kararları doğrultusunda devam etti. Bunun ötesinde bir şeye gerek yoktu. Sonra, son gün hala liste gösterilmiyor, farklı bir liste yapılmış asıl konuda zaten listenin bizden saklanması. Seçim sabahı gittiğimizde ise bize zorla bir liste gösterildi. Orada anlıyorsunuz ki bu liste günler öncesinden belirlenmiş. Bence kimsenin aklıyla dalga geçilmemeli. İlçelerin haberi yok, ilçelere haber verilmemiş. Anıl Tanburoğlu kendi listesini yapmış. Ben de bunun böyle olmayacağını, bir erkeğin bu listeyi yapmayacağını söyledim öncelikle. İkinci liste de bu kurallarla olması gerekiyordu. Kesinlikle isimler değildi tartışılan” diye konuştu. 

Jagsdflsd

KADİR BAŞKAN İSTİFAYI YIRTIP ATTI

Kurultay delegeliğinden istifa ettiğini istifa dilekçesini Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın dilekçeyi yırtıp attığını belirten Başkan Tekin, “Ben kendim kurultay delegesi olmayacağımı, olmamam gerektiğini, benim ana kademe kurultay delegesi olduğumu, beni listeden çıkarması gerektiğini, beni çıkarırken diğer iki üç görevi aynı anda üstlenen kadınların da olmaması gerektiğini prensipler gereği söyledik. Birileri bu listeyi yapıyor ve ısrarla da beni çıkartmıyor. Salonu terk ettim. Listeyi açıkladılar, oylamaya gidiyorlar. Halen ben o listede duruyorum. Bende istifa gönderdim. Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’da istifa dilekçesini yırtıp atmış. Kadir Başkanımız şuna saygı duyarak yırtıyor; ‘Bizim İl Kadın Kolu Başkanımız, Kadın Kollarından çıkmış ve Adana’nın tek kadın belediye başkanı bu listeden çıkarılmaz’ ama bu prensipler uygulanırsa çıkarılır tabi ki. Bir erkek neden kadınlar listesini yapar? Veya bu prensipler, ilkesel yapılır bu listelerde o ilke neden yok. Bir isimde neden birden fazla görev birikiyor?  Emeği veren insanları neden listenin dışında bırakıyorsunuz? O kadın kolu, bir belediye başkanı çıkarmış, o kadınların hepsinin değerlendirilmesi gerekiyordu orada. Birçoğu dışarda kaldı o kadınların.” İfadelerini kullandı.

Kjfsşad

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.