1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. İYİ Parti'de istifa depremi sürüyor: Sertaç Durak da istifa etti!
İYİ Parti'de istifa depremi sürüyor: Sertaç Durak da istifa etti!

İYİ Parti'de istifa depremi sürüyor: Sertaç Durak da istifa etti!

Sertaç Durak istifasını "İYİ Parti'den İstifa ve Geleceğe Dâir Umut" sözleriyle vurguladı

A+A-

Kucuksaat.com geçtiğimiz gün Yüreğir İlçe Başkanı Çağlar Kürkçüoğlu'nun istifası sonrasında İYİ Parti Adana'da istifaların süreceğini ve Sertaç Durak'ın istifa için tabanıyla görüşmeler yaptığını yazmıştı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili, Adana Büyükşehir ve Belediye Meclis Üyesi, İYİ Parti Kurucu İl Başkan Yardımcısı M. Sertaç Durak, İYİ Parti'den istifa etti.

Durak istifasını kamuoyuna şu sözlerle duyurdu;

Milli iradeyi hâkim kılmak esastır.Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.Bu anlayışla kurduğumuz partide,en başından itibaren ülkemiz için umut inşa etmek amacıyla İYİ Parti çatısı altında fedakârca çalışan dava arkadaşlarımı,geleceğe güzel bir miras bırakmak amacıyla cesurca öne çıkan insanları saygıyla selamlıyorum.
Atatürk’ün izinde,milliyetçi ve demokrat vatanseverleri kucaklayan Cesurlar Hareketi olarak İYİ Parti'de olma sebebimiz;mazlumun ve haklının yanında,zalimin karşısında olmak, ortak yanlarımızı öne çıkarmak,birlikte Türkiye için var olmak ve en önemlisi,ülkenin üzerine kâbus gibi çöken saray yönetiminden kurtulma ümidiyle doğmuştu.Davamızın makul siyaset merkezi olup, kucaklayıcı ve uzlaşmacı bir hareket olarak halkımızın yanında olmak ve demokrasiyi yeniden inşa etmek için asil bir başkaldırı hareketi olarak yola çıkmıştık 2017'de kurucu il başkan yardımcılığından bu yana daha demokratik ve müreffeh bir ülke için siyasi mücadele verdim.Ancak, birçok iyi niyetli insan,milletvekilliği,belediye başkanı ve meclis üyelikleri adaylık listelerine baktıkça haksızlığa uğradıklarını düşündüler.
Partiye oy veren vatandaşlar ise tepkilerini sandığa gitmeyerek veya başka partilere oy vererek gösterdiler.
Siyaset, uzlaşma ve kucaklama sanatıdır. 
"Az olsun, benim olsun"anlayışıyla kavga ederek ayrıştırma sağlamak benim inancıma her zaman ters düşmüştür.
Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışmanın huzuruyla,
İYİ Parti’de birlikte çalışma fırsatı bulduğum tüm cesur yürekli vatanseverlere,desteklerini her daim hissettiğim hemşehrilerime teşekkür ediyorum.Sizlere her zaman minnettarım.
Yine sizlerle yapmış olduğum istişareler neticesinde,İYİ Parti ile olan siyasi birlikteliğimi sona erdirdiğimi ve istifa ettiğimi kamuoyuna duyuruyorum.Devam eden arkadaşlara da başarılar diliyorum.
Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi,“Umutsuz durumlar yoktur,umutsuz insanlar vardır. 
Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.”Bu yaklaşım, bundan sonraki siyasi hayatıma ışık tutacak olup, her ne makamda olursam olayım,hemşehrilerim menfaatleri ve ülkemizin yükselmesi için elimden geleni  yapmaya Allahın izniyle devam edeceğim
Saygılarımla..

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.