1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. İYİ Parti CHP’nin Akif Kemal Akay kararını mı bekliyor?
İYİ Parti CHP’nin Akif Kemal Akay kararını mı bekliyor?

İYİ Parti CHP’nin Akif Kemal Akay kararını mı bekliyor?

CHP tabanında olduğu kadar milliyetçi ve muhafazakar kamuoyunda da saygın bir yere sahip olan Akif Kemal Akay ile alakalı İYİ Parti’inin beklemede olduğu dillendiriliyor.

A+A-

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün Adana’da bir otelde düzenlenen basın toplantısıyla Adana Büyükşehir ve 5 ilçede adaylarını kamuoyuna tanıttı.

Akşener’in, Adana merkezde Çukurova ve Yüreğir’de adaylarını ilan ederken, Türkiye’nin en büyük ilçeleri arasında yer alan Seyhan’da henüz aday çıkarmaması dikkatlerden kaçmadı.

CHP’nin büyükşehir ve ilçelerde aday belirleme çalışmalarında sona geldiği günlerde, İYİ Parti kulislerinde Seyhan iddiaları her geçen gür artıyor. İYİ Parti kulislerinde konuşulan bilgilere göre, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın İYİ Parti’den Seyhan Belediye Başkan Adayı olması isteniliyor.

Bilindiği üzere Akay, CHP tabanında gördüğü saygı kadar milliyetçi ve muhafazakar camiada da saygı görmüş bir isim. Akay’ın özellikle belediyede yaptığı bürokratik atamalar Akay’a artan saygının en büyük nedeni olarak görülüyor.

CHP Seyhan’da Akay dışında bir ismin aday olması durumunda, Akay’a götürülecek teklifle 31 Mart 2024 yerel seçimlerine İYİ Parti Seyhan’da Akif Kemal Akay ile yarışa girmek istediği konuşuluyor.

CHP’nin de şu ana dek Seyhan adayını açıklamaması İYİ Parti ve CHP kulislerinde Akay & İYİ Parti iddialarını gün geçtikçe güçlendirmeye devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.