1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. İYİ Parti Adana İl Başkanı istifa mı edecek?
İYİ Parti Adana İl Başkanı istifa mı edecek?

İYİ Parti Adana İl Başkanı istifa mı edecek?

İYİ Parti Adana'da sular durulmuyor: Genel merkezin ilçe başkanı atama hamlesine il başkanı Öztürk istifa resti çekti! İşte detaylar...

A+A-

Geçtiğimiz hafta içerisinde eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ve GİK Üyesi Bahadır Erdem'in istifaları sonrasında İYİ Parti'nin bulunduğu konum ve partinin gelecek politikaları yeniden gündeme geldi.

İYİ Parti Genel Merkezi'nde yaşanan tartışmalar sürerken yerel seçimler öncesinde bir sıcak gelişme de Adana'da yaşandı.

85027.jpg

GENEL MERKEZİN HAMLESİNE BÜYÜKÖZTÜRK'TEN İSTİFA RESTİ

İddialara göre, İYİ Parti Seyhan İlçe Başkanlığı'na parti genel merkezinden ilçe başkanı ataması yapıldı. İsmail Pehlivan'ın ilçe başkanlığına atanmasını duyan İYİ Parti Adana İl Başkanı Birol Büyüköztürk, "Seyhan ilçe başkanlığına İsmail Pehlivan atanırsa istifa ederim" diyerek rest çekti ve il yönetimini acil toplantıya davet etti.

Partiye yakın kaynaklardan sızan bilgilere göre, Başkan Büyüköztürk toplantıda istifa kararını il yönetimiyle paylaştı. Aradan geçen kısa süre içerisinde istifasını geri çeken Büyüköztürk genel merkeze gönderdiği haberde, Pehlivan'ın atamasının geri çekilmesi noktasında genel merkeze Çarşamba gününe kadar süre verdi.

Özetle; Pehlivan ilçe başkanı olursa Büyüköztürk Çarşamba günü sonrasında istifasını kamuoyuna açıklayacak.

rkwlldw1-400x400.jpg

İYİ PARTİ ADANA YİNE İKİYE BÖLÜNDÜ

İYİ Parti Adana'da çalkantılar bununla da kalmadı. Atama ve istifa iddiaları sonrasında da Adana teşkilatı iki ayrı fikirde ayrıştı. Teşkilat içerisinde bir kısım görüş, Büyüköztürk'ün istifa kararını haklı bulurken, diğer kesim ise Büyüköztürk'ün partiyi Adana'da dizayn etmek istediğini belirterek karşısında yer aldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.