1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İfadeye çağrılan Adana Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısından kucuksaat.com'a açıklama
İfadeye çağrılan Adana Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısından kucuksaat.com'a açıklama

İfadeye çağrılan Adana Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısından kucuksaat.com'a açıklama

İZSU eski Genel Müdürü, Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Hıdır Köseoğlu: "Genel müdür bir sokakta yapılan ızgaradan sorumlu olmamalıdır"

A+A-

İzmir’de Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesi ile ilgili olarak yürütülen adli soruşturmada İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZSU’nun eski Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu ifadeye çağrıldı.

İZSU eski Genel Müdürü, Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Hıdır Köseoğlu kucuksaat.com'a yaptığı açıklamada, "7 bin çalışanı olan, bin tane teknik eleman ve 12 bin kilometre kare sorumluluk alanı, 30 ilçe ve bin 200 köyden sorumlu Genel Müdür bir sokakta yapılan ızgaradan sorumlu olmamalıdır" dedi.

Köseoğlu'nun açıklamalarının devamı şöyle;

İZSU 12 milyon k2 sorumluluk Alanı,30 ilçe,1200 köyden sorumlu ve 7000 çalışanı,1000’e yakın Teknik elemanı olan Kurumun Genel Müdürüyüm.

X bir Mahallenin ve X bşr sokağında yapılan Izgara Tamiratını bilmek ve takip etmem teknik, bilimsel ve fiziken mümkün değildir.

Kaldı ki İzsu’nun burada Kusuru da yoktur.
Gediz kabloyu standar derinliğinde döşeseydi veya   İzsu Çalışmasından sonra yani 09. Ocak 2024 tarihindeki Enerji Kablosunun onarımını yaparken deplase edip standart derinliğe ( yani 80 cm ) döşeseydi bu kaza olmayacaktı.

Ekteki resimde de görüleceği üzere kabloyu onararak yüzeyde bırakıyor ve Kablo araç trafiğine açık araç geçişiyle aşınıyor ve ölümlü kazaya sebebiyet veriyor.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada adli işlemlere gerekçe olan iki adet bilirkişi raporunda da Gediz Elektirk’in sorumlu olduğu açıkça beyan edilmiştir. Raporda; “Devam eden süreçte; gerek olayın ilgilisi GDZ Elektrik A.Ş ve İZSU'dan sorduğumuz sorulara gelen cevaplar, gerek ise olay yeri tanıklarının ifadelerini değerlendirdiğimizde anlaşılmaktadır ki; her ne kadar ölüm olayına neden olan sorunların başlangıcı, ilk bakışta, 04.01.2024 tarihli İZSU çalışması gibi görünse de, özellikle, olay çevresindeki tanık ifadelerinin detaylı incelenmesinde, olay başlangıcının 5- 6 yıl öncesine gittiği görülmektedir” ifadesi yer almaktadır. 

Ayrıca bilirkişi raporunda; şu ifadeler de dikkat çekicidir: 

“Alsancak bölgesinde market işletmecisi olan Ersin Eren ÇAVGA'nın ifadesinde;

 a.) Ölümlü olaydan 5-6 yıl önce yağmurlu havalarda, olay yerinin bitişiğindeki kabloların altından geçtiği yaya kaldırımı bölümünde, duman (su buharı) oluştuğunu ve bu durumu, diğer tanıklar ile birlikte GDZ Elektrik A.Ş. 'ye bildirdiğini ve gelen görevlilerin herhangi bir sorun olmadığını beyan ederek geri döndüklerini; ancak devam eden dönemde, yağmurlu günlerde su buharı görmeye devam ettiklerini 

b.) Ege Telgraf gazetesinde, devam eden duman görülmesi olaylarının haberleştirilmesi üzerine, GDZ Elektrik A.Ş. bakım ekiplerinin olay yerine gelerek kazı çalışması yaptıklarını ve takiben yanık kabloları onararak ayrıldıklarını 

c.) Ancak bu son müdahaleden sonra da, aynı buharlaşma olaylarının, yağmurlu günlerde görülmeye devam ettiğini

 d.) Önceden kaldırımda, yağmurlu günlerde görünen buharlaşma olaylarının; İZSU'nun 2024 Ocak çalışmasından sonra, mazgallarda da görülmeye başlandığını 

e.) Bu olayın tekrar GDZ Elektrik A.Ş.' ye iletildiği ve GDZ Elektrik A.Ş. 'den bir ekibin olay yerine gelerek kazı yaptığı ve ayrıldığını, ancak aynı buharlaşma olaylarının takip eden yağmurlu günlerde kaldırım ve mazgallarda devam ettiğini 

f.) Bunun üzerine GDZ Elektrik A.Ş.' ye tekrar ihbar yapıldığını ancak GDZ Elektrik A.Ş.' den kimsenin gelmediğini belirtmektedir. Yukarıdaki aktarımların her ne kadar subjektif içeriği olabileceği düşünülse de, bizim açımızdan, değerlendirilmesi gereken önemli ipuçları içermektedir. Olaylar zincirinin 04.01.2024 İZSU çalışmasından önce başlamış olması, 2015 yılında devreye alınan bu kabloların sorunlarının, yalnızca İZSU çalışması ile ilgili olmadığına işaret etmektedir. Üstelik kablolarda, yük akımı ve/veya toprak temas akımı neticesinde oluşan ısının, su buharı üretmesi, mazgalların yapımından önce de yaya kaldırımı bölümünde aynı buharın oluşması ve takiben Gediz Elektrik A.Ş. çalışması ile anılan kabloların onarımının yapılması, olaylar bütününün tek bir nokta ya da tek bir arıza ile sınırlı olmadığını göstermektedir

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.