Haluk Savaş yurt dışı yasağının kaldırılmasına rağmen pasaportunu alamıyor
Savaş, pasaportunu almak için başvurduğu Adana Valiliği'nde yaşadıklarını dün paylaştıktan ve kısa süre sonra #HalukSavaşaPasaport başlığında 50 bine yakın destek mesajı aldı.
Kanser tedavisi için yurt dışına gitmek isteyen ancak KHK ile ihraç edildiği için pasaportuna el koyulan Prof. Dr. Haluk Savaş, mahkemenin hakkında verdiği beraat ve yurt dışı yasağının kaldırılması kararına rağmen pasaportunu alamıyor. Öte yandan Savaş'ın dün gece alınan dilekçesi ilk önce Gaziantep Valiliği'ne, oradan değerlendirilmek üzere İçişleri Bakanlığı'na gönderildi.
Dün sosyal medyada yükselen tepkinin ardından gece yarısı Adana Valiliği tarafından çağrılan Savaş, görüşme sonrasında bir kez daha hayal kırıklığına uğradığını söylüyor.
Savaş, pasaportunu almak için başvurduğu Adana Valiliği'nde yaşadıklarını dün paylaştıktan ve kısa süre sonra #HalukSavaşaPasaport başlığında 50 bine yakın destek mesajı aldı.
Savaş bunun üzerine tedavisine yurt dışında devam etmeye karar verdi. Mahkeme kararına göre de yurt dışına çıkış yasağı bulunmuyor.
Yurt dışına çıkma yasağı bulunmamasına rağmen pasaport başvurusu yaptığı Adana Valiliği, KHK'lı olduğu için pasaport alamayacağını ve itirazı için CİMER'e başvurması gerektiğini söyledi.
#HalukSavaşaPasaport başlığının Twitter'da Türkiye gündemine oturmasının ve binlerce destek mesajının ardından, Adana Valiliği dün gece saat 11 sıralarında Savaş'ı arayarak valiliğe çağırdı.
Savaş, dilekçesiyle ilgili ne zaman sonuç alacağına dair sorularına biz size dönüş yapacağız tarzında cevaplar verildiğini ve belirsizliğin devam ettiğini söylüyor.
BBC Türkçe’den Fundanur Öztürk’ün Adana Valiliği'nden edindiği bilgiye göre ise, Savaş'ın dün gece alınan dilekçesi ilk önce Gaziantep Valiliği'ne, oradan değerlendirilmek üzere İçişleri Bakanlığı'na gönderildi.
Haluk Savaş: "Ben psikiyatristim, konuyla bir biçimde kendimce mücadeleye etmeye çalışırım. Ancak üzücü olan, ben sadece sağlık hakkımın peşindeyim ve yaşamaya çalışıyorum.
KHK'lılar vatandaşlık haklarından mahrum bırakılıyor. Seyahat hürriyetleri yok, mesleki ehliyetleri ellerinden alınıyor. Bunlar İkinci Dünya Savaşı döneminde bizzat Yahudilere yapılan uygulamalardır. Bunun Hitler dönemi Almanya'sından ne farkı var?
İnsanları kendi vatandaşlarında misafir hissettiriyorlar. Dedem Mustafa Asım Savaş, yüzbaşıydı ve çok sayıda cephede savaştı. Akciğerinde bir Rus kurşunuyla 83 yaşında vefat etti. İstiklal madalyası sahibi bir yüzbaşıydı. Misafir olmadığımı belirtmek istiyorum, burası benim vatanım."
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.