1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Efsunlu Hikâyeler, Sarıyer Edebiyat Günleri’nde
Efsunlu Hikâyeler, Sarıyer Edebiyat Günleri’nde

Efsunlu Hikâyeler, Sarıyer Edebiyat Günleri’nde

Efsun Tekyeten’in ilk kitabı “Efsunlu Hikâyeler”, Uluslararası 11. Sarıyer Edebiyat Günleri’nde kitapseverlerle buluştu.

A+A-

Bu yıl 18-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 11. Uluslararası Sarıyer Edebiyat Günleri, yüzlerce yazar, şair, yayınevi ve sanatçıya İstanbul Boğazı kıyısında ev sahipliği yaptı. Edebiyat, kültür ve sanatın en güzel örneklerinin yer aldığı imza günleri, söyleşiler, konserler ve çeşitli etkinliklerle renklenen Sarıyer Edebiyat Günleri’nde, Efsun Tekyeten’in ilk kitabı “Efsunlu Hikâyeler” de okurlarla buluştu.

İletişim ve iş dünyasının başarılı ismi Efsun Tekyeten uzun süredir merakla beklenen ve A7 Yayınları’ndan çıkan bu ilk kitabında; hayatın içinden tanıdık öyküleri, başrollerin yaşamını etkileyen olayları ve dönüm noktalarını bambaşka bir pencereden akıcı bir dil ile ustalıkla anlatıyor.

f13dacb0-acb2-43a2-a218-420423714c3f.jpg

Sıradan insanların sıra dışı hikâyeleri

İnsanları Günebakan çiçeğine benzettiğini söyleyen Efsun Tekyeten, sıradan insanların sıra dışı hikâyelerini kaleme aldığı “Efsunlu Hikâyeler” kitabını şöyle anlattı: “Ben yaşadıklarımı ve tanık olduğum yaşamları yazdım. Yeni tanıdığım insanların bir sözü, bir bakışı ilgimi çekiyor ve tanımak istiyorum. Bu durum sadece meraklı olmakla açıklanamaz bence. Ben başta ailem ve dostlarım olmak üzere, çevremdeki insanların hikâyelerini dinleyip anlatırken, insanlar da yaşadıklarının sıradan hikâyeler olmadığını fark ediyorlar esasen. Yeni girdiğim bir arkadaş grubunda en sessiz, en az dikkat çeken insandan en ilginç hikâyeleri dinliyorum. Elbette birbirine benzeyen hikâyeler var. Ama bazen bu benzerlikler bile bana yeni pencereler açıyor.”

Gazetecilikten gelme alışkanlık

Gazetecilikten gelme bir alışkanlıkla çevresine karşı hep merak duyduğunu ve insanları tanıma isteğinin “Efsunlu Hikâyeler” kitabını oluşturduğunu belirten Efsun Tekyeten, “Ben hep şuna inandım, herkesin değil belki ama pek çok kişinin ilginç hikâyeleri var. Kim bilir kaç insan onuruyla yaşamak için direniyor ve kimsenin umurunda olmadan yanımızdan geçip gidiyor. Bir gün sizinle de yollarımız kesişirse, benim bir hikâye avcısı olduğumu aklınızda tutun ve bana bol bol soru sorun, olur mu?” diye konuştu.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.