1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Dev Sağlık-İş Balcalı Hastanesi'nde çoğunluğu aldığını duyurdu
Dev Sağlık-İş Balcalı Hastanesi'nde çoğunluğu aldığını duyurdu

Dev Sağlık-İş Balcalı Hastanesi'nde çoğunluğu aldığını duyurdu

Dev Sağlık-İş Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’nde çoğunluğu sağladı. Öz Sağlık-İş’in yetkili olduğu hastanede Dev Sağlık-İş'in çoğunluğu aldığını DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu duyurdu.

A+A-

Adana'da bulunan Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'nde Dev Sağlık-İş çoğunluğu aldığını ve yetki başvurusu yapabilecek üye sayısına sahip olduğunu söyledi.

Öz Sağlık-İş’in toplu iş sözleşmesi yapabilme yetkisine sahip olduğu hastanede DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu işçilerin büyük çoğunluğunun Öz Sağlık-İş’ten istifa ederek Dev Sağlık-İş’te örgütlendiklerini söyledi.

Öz Sağlık-İş’in 2023'ün ağustos ayında Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’nde görev yapan 1843 işçi adına toplu iş sözleşmesi imzalamıştı. Ocak ayında imzalanan Kamu Çerçeve Protokolü'nün kopyası olan sözleşme enflasyon karşısında kısa sürede ezilmesi üzerine işçiler tepki göstermişti.

Sağlık işçilerinin taşeron işçi olarak çalıştıkları dönemde Dev Sağlık-İş’in işçiler arasında örgütlendiği Balcalı’da sendikanın yetki almasını önlemek için işçilerin iş kolları değiştirilerek sendika üyelikleri düşürülmüştü. Bir süredir sendika değiştirmek için işyerinde çalışmalar yapan işçiler Dev Sağlık-İş’e üye olmaya başladı.

“BİZ HEP MASADA SATILDIK”

Balcalı Hastanesinde çoğunluğu sağladıklarını açıklayan Çerkezoğlu ile işler toplantı gerçekleştirdi. Bir işçi, “Gelen her sendika vaatte bulunuyor ama yetkiyi aldıktan sonra bizi unutuyorlar. Siz burada bizler için ne yapacaksınız? Zaten rezil olduk, Sağlık Bakanlığı’nın altında maaş alıyoruz. Bunu eşitleyebilecek misiniz? Toplu sözleşme vakti geldiğinde masaya siz mi oturacaksınız?”  diye sordu.

Yetkili olan önceki sendikaların kendi iradelerini görmeyerek standart sözleşmeler dayatmasından bıkan bir işçi, “Toplu sözleşme görüşmelerine biz de katılabilecek miyiz? Biz istiyoruz ki şeffaflık esas olsun. Orada ne oluyorsa biz de bilmek istiyoruz. Çünkü biz hep masada satılıyoruz. Maalesef yıllarca bu böyle oldu. Biz de orada olmak istiyoruz” diye konuştu.

“KAMU ÇERÇEVEYİ SÖZLEŞME DİYE ÖNÜMÜZE KOYUYORLAR”

İşçilerin sorularının ardından söz alan Çerkezoğlu ise şunları söyledi:

“Kamu çerçeve protokolünü konfederasyonlar sözleşme diye önümüze koyuyorlar. Nerede iş koluna ait haklar? Nerede kırk saat? Nerede gece mesaisi? Nerede enfeksiyon farkı? Nerede risk pirimi? Nerede güvenlik arkadaşlarınızın hakları? Nerede teknikler? Hiçbiri yok. Dolayısıyla biz o masaya bin dokuz yüz arkadaşımızın hepsiyle oturacağız. Bir ay sonra bu hastanede bölüm bölüm toplantılara başlayacağız. Çünkü her yerin sorunu farklı, hedefleri farklı. Talepleri farklı. Sonra her biri kendi toplu sözleşme temsilcisini belirleyecek. Bütün birimler belirleyecek. Otuz, kırk, elli kişilik belki hastanemizde bir toplu sözleşme komisyonumuz olacak. Ve o arkadaşlarımız gelecekler sendikada oturacağız. Yöneticiler, uzmanlar, avukatlar hep birlikte o toplu sözleşme taslağını hep beraber yapacağız” dedi. (Adana/EVRENSEL)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.