1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Daha film çekimleri başlamadan tartışma çıktı! “Yılmaz Güney'in tırnağı bile olamaz"
Daha film çekimleri başlamadan tartışma çıktı! “Yılmaz Güney'in tırnağı bile olamaz"

Daha film çekimleri başlamadan tartışma çıktı! “Yılmaz Güney'in tırnağı bile olamaz"

Daha film çekimleri başlamadan tartışma çıktı! “Yılmaz Güney'in tırnağı bile olamaz"

A+A-

Şanlıurfa Siverekli ünlü sanatçı merhum Yılmaz Güney'in hayatının beyaz perdeye taşınması için hazırlıklar başladı, ancak çekimler başlamadan büyük bir tartışma patlak verdi. Yönetmen Gani Rüzgar Şavata, yapımcı Ahmet San ve filmde Güney'i canlandıracak olan İsmail Hacıoğlu hakkında sert eleştirilerde bulundu.

Ahmet Kaya'nın hayatını anlatan "İki Gözüm Ahmet" ve "İki Gözüm Ahmet: Sürgün" filmlerinin yönetmeni Gani Rüzgar Şavata, Yılmaz Güney'in filmini çekecek olan yapımcı Ahmet San'a yönelik sert açıklamalarda bulundu. Şavata, "Yılmaz Güney sağ olsaydı, Ahmet San onun yanından bile geçemezdi," diyerek tepkisini dile getirdi.

 

İSMAİL HACIOĞLU ELEŞTİRİSİ

Ünlü yönetmen Gani Rüzgar Şavata, Yılmaz Güney'i canlandıracak oyuncu İsmail Hacıoğlu'nu da eleştirerek, "İsmail Hacıoğlu, Yılmaz Güney'in tırnağı bile olamaz," ifadelerini kullandı. Şavata, Hacıoğlu'nun bu rol için uygun olmadığını belirterek, seçimin yanlış olduğunu savundu.

 

MUSTAFA BARIŞ DURAK'A ÖZEL AÇIKLAMALAR

Şanlıurfalı gazeteci Mustafa Barış Durak'a özel açıklamalarda bulunan Gani Rüzgar Şavata, yapımcı Ahmet San ve Yılmaz Güney'in eşi Fatoş Güney'e de tepki gösterdi. Şavata, projenin tamamen para kazanma amacı güttüğünü ifade ederek, "Ben zaten bu projeye karşıyım. Ahmet San kim ki? Yılmaz Güney sağ olsaydı yanında geçemezdi. Hem Yılmaz Güney, Fatoş Güney'in tekelinde değil, halkın evladıdır. Ben çekiyorum. Bu saatten sonra Fatoş Hanım'ın aşkını mı anlatacağız? Yok böyle bir şey. Yakında start vereceğim," dedi.

 

FİLMİN GELECEĞİ BELİRSİZ

Gani Rüzgar Şavata'nın bu sert açıklamaları, Yılmaz Güney'in hayatını konu alan filmin çekimleri başlamadan büyük bir tartışma yarattı. Yapımcı Ahmet San ve ekibinin bu eleştirilere nasıl yanıt vereceği merakla beklenirken, filmin geleceği belirsizliğini koruyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.