1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Çukurova Bölgesel Havalimanın Yolcu Uçuş Garanti Sayısı Gizleniyor
Çukurova Bölgesel Havalimanın Yolcu Uçuş Garanti Sayısı Gizleniyor

Çukurova Bölgesel Havalimanın Yolcu Uçuş Garanti Sayısı Gizleniyor

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, “Çukurova Bölgesel Havalimanı ile ilgili Ulaştırma Bakanlığı’nın cevaplaması isteği üzerine TBMM’ye verdiği Yazılı Soru Önergesi hakkında açıklamada bulundu.

A+A-

Orhan Sümer, “Yapımı 14 yıl süren, ihaleleri defalarca iptal edilen, “rant için Bakan değişikliği” yapıldığı söylenen, Çukurova Bölgesel Havalimanı ile ilgili Ulaştırma Bakanlığı’na Yazılı Soru Önergesi vermiştik.

Önergemizde;

  • Yolcu uçuş garantisini?
  • Gelen ve Giden yolcu üzerindeki ödeme farklarını?
  • Yapılan etapların maliyetlerini?
  • İşletmeciye yapılacak maksimum ödeme tutarını?
  • Ödemelerin kaç sene devam edeceğini?
  • Benzer büyüklükteki Havalimanları ile arasındaki yapım maliyetini? Sormuştuk.

Sayın Bakan hiçbir soruyu cevaplamadan, ezcümle her şey mevzuata uygundur demiş. Vatandaşın cebinden çıkacak her kuruşun takipçisi olacağız. Kaçamak cevaplarla, milletin parasının heba edilmesine asla izin vermeyeceğiz. AKP İktidarının uyguladığı yanlış politikalar sonucunda yaşanan ekonomik kriz ortadayken, tüm büyük projelerdeki harcamaların sonuna kadar takipçisi olacağız.” Dedi.

İKTİDAR TÜRKİYE’Yİ BETON EKONOMOSİ VE RANT KISKACANA SIKIŞTIRDI

Orhan Sümer, “AKP İktidarı kendi döneminin zenginlerini yaratmak ve rant sağlamak için ülkenin tüm gelir kaynaklarını beton ekonomisine yatırdı. Yap İşlet Devretler, Yatış, Uçuş, Hasta garantili projeler. Her birinde bilindik şirketler üzerinden rant sağlandı. Üretime, eğitime, sanata, bilime, sanayileşmeye yatırım yapılmadı. Üzerine yanlış ekonomi politikaları eklenince ülke büyük bir ekonomik krize girdi. Bugün Adana özelinde konuşursak Şakirpaşa Havaliman’nını geliştirmek, modernize etmek, daha konforlu hale getirmek varken 14 yıl boyunca Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın yapımı devam eti. Çünkü rant sağlanması gerekliydi. İktidarın olaylara bakış açısını hepimiz biliyoruz. Madem yapıldı vatandaş ne kadar borçlandı, devlet kasasında her bir yolcu için kaç dolar ödenecek diye soruyoruz, onun da cevabı gizleniyor. Tüm yapılanların farkındayız. Tüyü bitmemiş yetim hakkı olanı sonuna kadar savunacağız” Dedi

VATANDAŞA TASARRUF ET DERKEN, SARAY İSRAFA DOYMUYOR

Orhan Sümer, “AKP İktidarı Türkiye’yi içine sürüklediği ekonomik buhranın faturasını vatandaşa ödetmeye çalışıyor. Millet neyden tasarruf yapacağını şaşırmışken vergi üzerine vergi bindiriliyor. Diğer tarafta Saray harcamaları ve yandaşa rant sağlayacak ihalelerde hız kesilmiyor. TÜİK’in oynanmış rakamlarıyla ekonomik normalleşme sağlanıyor mesajı verilirken, millet sokak enflasyonu altında her geçen süre daha da eziliyor. Her gün başka bir algı operasyonu ile vatandaşın asıl derdi olan ekonomik krizi unutturacağını zanneden Saray İktidarı en büyük dersi millet yine sandıkta verecektir” Dedi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.