Covidli Sağlık Emekçisine Unvan Yok
Covidli Sağlık Emekçisine Unvan Yok
CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, sağlık çalışanlarının 4 yıldır beklediği Göreve Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavına Covid 19 pozitif adayların ve temaslı adayların alınmayacağını bildirdi.
Üniversite sınavına giren Covid 19 pozitif adayların diğer adaylardan farklı bir salonda sınava alındığını hatırlatan Bulut, sağlık çalışanlarına üvey evlat muamelesi yapıldığını belirterek, bu haksızlığın giderilmesini istedi.
CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, sağlık çalışanlarının yıllarca beklediği Göreve Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı’nın yaklaşık 4 yıl aradan sonra 4 Ekim 2020 tarihinde gerçekleştirileceğini kaydetti. Bulut, Nisan ayında pandemi nedeniyle ertelenen sınava girecek sağlık emekçilerinin çoğunun virüs riskinin en yüksek olduğu acil servis yoğun bakımda, 112 acil yardım hizmetlerinde, Covid 19 kliniklerinde görev yaptığını bildirdi.
30 BİN SAĞLIKÇI ENFEKTE OLDU
Pandemide canla başla mücadele eden sağlıkçıların yoğun çalışma saatleri, risk ve stres nedeniyle evlerine bile gidemediğini, idari izinlerinin iptal edildiğini, sınava doğru düzgün hazırlanamadıklarını ifade eden Bulut, bu süreçte yaklaşık 30 bin sağlık çalışanının enfekte olduğunu kaydetti.
COVİDLİ HASTALAR SINAVA GİREMEZ
TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Bulut, “Pandemiyle mücadelede en ön safta olan, canlarını ortaya koyan ve bu ölümcül sınavı başarıyla geçen sağlık emekçileri bitirdikleri okulların unvanlarının bir defaya mahsus olmak üzere sınavsız, mülakatsız olarak verilmesini isterken adaylar sınav giriş belgesini görünce hayal kırıklığına uğradı. Sınav giriş belgesine ateşi 38 dereceden yüksek olanların, Covid 19 (+) ve temaslı olanların sınava giremeyeceği şeklinde ibare düşüldü. Pandemiyle mücadele ederken virüs kapan, hakları ödenmez denen sağlık emekçilerinin bu sınava giremeyecek olması haksızlıktır” dedi.
SAĞLIK EMEKÇİLERİ ÜVEY EVLAT MI?
Üniversite sınavına giren Covid 19 (+) adayların diğer adaylardan farklı bir salonda sınava alındığını hatırlatan Bulut, “Diğer sınavlara giren adaylar ayrı salon açılarak sınava girdi. Madem bu uygulama yanlıştı neden üniversite sınavında yapıldı? Sağlıkçıların sınavında neden böyle bir önlem alınma ihtiyacı duyuldu? Sağlık Bakanlığı, sağlık çalışanlarına üvey evlat muamelesi yapıyor.
Sağlık çalışanları da ayrı bir salonda sınava girebilir. Sınava giremeyecek olan adaylar bir sonraki sınav için yine yıllarca beklemek zorunda kalacak. Sağlık Bakanlığı bir an önce bu haksızlığı gidermeli, mağduriyete son vermelidir” dedi.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.