1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ceyhan OSB'de Usulsüzlük İddiaları Gündemde: Yetkililer Sessizliğini Bozacak mı?
Ceyhan OSB'de Usulsüzlük İddiaları Gündemde: Yetkililer Sessizliğini Bozacak mı?

Ceyhan OSB'de Usulsüzlük İddiaları Gündemde: Yetkililer Sessizliğini Bozacak mı?

OSB lerde arsalar ve fiyatı websayfasından ilan edilmesi kanuni bir zorunluluk olduğu halde Ceyhan OSB de neden yapılmadı?

A+A-

Ceyhan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile ilgili ciddi usulsüzlük iddiaları gündeme gelmeye devam ediyor. 

Kucuksaat.com WhatsApp hattına gelen ve kamuoyunu tedirgin eden iddialar, Ceyhan OSB'de arsaların gizli anlaşmalarla tahsis edildiği, şeffaf bir satış sürecinin işletilmediği ve bazı yönetim kurulu üyelerinin görevlerini kötüye kullandığı yönünde. Yetkililerin bu konuda sessiz kalması, endişeleri artırıyor.

OSB Yönetimi Hakkında Suç Duyurusu

Ceyhan OSB Yönetim Kurulu üyeleri hakkında, "görevi kötüye kullanma, evrakta sahtecilik, haksız kazanç sağlama ve dolandırıcılık" iddialarıyla suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi. Ayyıldız Demir Çelik Sanayi’nin avukatı Yusuf Özer, OSB’deki arsa tahsis sürecinin şeffaf yönetilmediğini ve müvekkilinin hakkının gasp edildiğini ileri sürerek, tüm belgelerin incelenmesi ve OSB’ye kayyum atanması talebinde bulundu.

site-manset-9.png

Arsa Satışları Gizli Anlaşmalarla mı Yürütülüyor?

Ayyıldız Demir Çelik Sanayi’nin Ceyhan OSB’de yatırım yapmak için tahsis edilen arsasında yaşadığı sorunlar, başka bir firmaya yer tahsisi için arsanın el altından devredildiği iddialarını gündeme getirdi. Ayrıca, OSB yönetiminin muhalefet şerhlerini tutanaklardan çıkardığı ve karar defterlerinde usulsüzlük yapıldığı da öne sürülüyor. Bu ciddi iddialar, OSB’deki işleyişin ne kadar şeffaf olduğu konusunda soru işaretleri doğuruyor.

Yetkililerden Açıklama Bekleniyor

Ceyhan OSB'deki bu usulsüzlük iddiaları kamuoyunda büyük yankı uyandırırken, Ceyhan Kaymakamlığı ve Adana Valiliği'nin bu konuda sessiz kalması dikkat çekiyor. Usulsüzlüklerin Adana Valiliği’ne rapor edildiği belirtilse de, bu raporla ilgili herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığı bilinmiyor.

Halk, yetkililerin bu iddialara acilen cevap vermesini ve Ceyhan OSB’de yaşananların şeffaf bir şekilde incelenmesini bekliyor. Eğer bu iddialar doğruysa, Ceyhan OSB’deki bu yönetim anlayışının sona erdirilmesi ve adaletin sağlanması gerektiği vurgulanıyor.

Soruşturma Başlatılmalı mı?

OSB’deki arsa satışlarıyla ilgili sürecin şeffaf yürütülmediği, satışların gizli anlaşmalarla yapıldığı ve bazı yönetim kurulu üyelerinin bu süreçte kişisel çıkar sağlamaya çalıştığı iddiaları, kamuoyunda büyük bir soru işareti yarattı. Ceyhan OSB’de yaşanan bu durumun hem bölge ekonomisine hem de yatırımcıların güvenine zarar verdiği belirtiliyor.

Yetkililerin bu konuda adım atıp atmayacağı merak edilirken, kamuoyunun ve Ceyhan halkının bu iddiaların aydınlatılmasını talep ettiği açıkça görülüyor.

Açıklama Bekleniyor

Ceyhan OSB'de yaşanan bu usulsüzlük iddiaları karşısında yetkililerin sessizliği sürerken, Adana Valiliği, Ceyhan Kaymakamlığı ve ilgili kurumların bu iddialara yanıt verip vermeyeceği merakla bekleniyor. Basına yansıyan bu iddiaların derinlemesine araştırılması ve Ceyhan OSB'deki süreçlerin şeffaf bir şekilde yürütülmesi için gereken adımların atılması, kamuoyunun ve yatırımcıların beklentisi.

Yetkililere çağrımızdır: Bu iddialar hakkında kamuoyuna net bir açıklama yapacak mısınız?

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.