1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Başkan Karalar: “Adana Büyükşehir Belediyesi’ne iş başvurusu yapanların büyük çoğunluğu masa başı iş istiyor”
Başkan Karalar: “Adana Büyükşehir Belediyesi’ne iş başvurusu yapanların büyük çoğunluğu masa başı iş istiyor”

Başkan Karalar: “Adana Büyükşehir Belediyesi’ne iş başvurusu yapanların büyük çoğunluğu masa başı iş istiyor”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar yapılan 217 bin iş başvurusunun büyük bir kısmının masa başı iş talepleriyle dolu olduğunu ifade etti.

A+A-

Adana Büyükşehir Belediyesi’nde çalışmak üzere yapılan 217 bin başvurunun büyük çoğunluğunun masa başı iş talepleri ile dolu olduğu ortaya çıktı. Temizlik, park bahçeler gibi aktif alanlarda çalışmak isteyenlerin oranı yalnızca yüzde 1 olarak kaydedildi.

Karalar; “22 yaşında fişek gibi adama gel park bahçelerde boşluğumuz var çalış diyorum”

Başvuru yapanların sadece masa başı işlerinde çalışmak istediğini belirten Zeydan Karalar, “Temizlikte yaklaşık 1000’e yakın kişi emekli oldu. İş başvurusu yapan kişiler temizlikte çalışmak istemiyorlar. 22 yaşında fişek gibi adama gel park bahçelerde boşluğumuz var çalış diyorum. Yok orada ben çalışmam. Masa başı iş istiyorum diyor. Erkek üniversite mezunları iş başvurusu yapanlar. Nasıl yapacağız; bu işi nasıl çözeceğiz bilemiyorum” diye ifade etti.

“Büyükşehir Belediyesine 217 bin iş başvurusu yapıldı”

Karalar, “En büyük sıkıntı fiili olarak çalışmaya sokamadığım insan topluluğu var. Güvenlikten gelen atıyorum 300 tane başvuru var. Yarısından fazlası üniversiteyi bitiren kız evlatlarımız. İsteme hakları var elbette. Ama siz şimdi işi yürütecekseniz temizlik yapacaksınız, park bahçelerde çalışacaksınız oralara adam almanız gerekli. Buralara gelen talepler yüzde 1, diğer taraflara gelen talepler yüzde 99. 217 bin başvuru yapıldı” dedi.

 

Kaynak: Özel Haber - Çağlacan Kurt / Toros Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.