1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Balcalı Hastanesinde geciken ödemelere karşı uyarı eylemi
Balcalı Hastanesinde geciken ödemelere karşı uyarı eylemi

Balcalı Hastanesinde geciken ödemelere karşı uyarı eylemi

Asistan hekimler Çukurova Üniversitesi Balcalı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ödemelerinin gecikmesine karşı uyarı eylemi yaptı.

A+A-

Çukurova Üniversitesi Balcalı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan asistan hekimler, nöbet ücretleri ve teşvik ödemelerinde yaşanan gecikmelere dikkat çekmek amacıyla bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Basın açıklamasını, SES Balcalı Hastanesi Asistan Temsilcisi Dr. Mehmet Kanık okudu. Yaşadıkları mağduriyetin bir an önce giderilmesi için yetkililere çağrıda bulunan Kanık, sonuç anlamadıkları takdirde 9-13 Aralık tarihlerinde beş gün sürecek bir iş bırakma eylemi yapacakları uyarısında bulundu. Eylem alanına üzerinde “Balcalı Hastanesi” yazan bir tabut yerleştiren emekçiler, depremden etkilenen Balcalı Hastanesi’nin eski günlerine dönüşünü temsilen açtıkları tabuta çiçek bıraktılar.

“ENDİŞEYLE ÇALIŞMAK İSTEMİYORUZ”

SES Adana Şubesi ve Adana Tabip Odası'nın desteğiyle düzenlenen eyleme Hekim Birliği Sendikası ve Dev Sağlık-İş de destek verdi. Açıklama Balcalı Hastanesi poliklinikleri önünde yapıldı. Poliklinik merdivenlerinde toplanan yüzlerce sağlıkçı alkışlarla hastane yönetimini protesto ederek haklarının ödenmesini, depremden hasar gören Balcalı Hastanesi'nde fiziki koşulların düzeltilmesini istedi. 

Dr. Mehmet Kanık, aylardır nöbet ücretlerinin geciktirildiğini ve son iki aydır teşvik ödemelerinin de yapılmadığını belirtti. Asistan hekimlerin ekonomik olarak zorlandığını ifade eden Dr. Kanık, bu duruma rağmen özveriyle çalışmaya devam ettiklerini vurguladı. Kanık, "Bizler, çalışırken ‘Maaşımız bu ay yatar mı?​’ endişesiyle çalışmak istemiyoruz. Ailelerimizin ihtiyaçlarını karşılayamamaktan yorulduk” dedi. 

“DEPREM YARDIMI DAHİ ALAMADIK”

 Balcalı Hastanesi'nin büyük depremden bu yana yeterli iyileştirme desteği alamadığının altı çizen Kanık, Balcalı Hastanesi'nin hem çalışanlar hem de halk için hayati önem taşıdığını ve tüm olumsuzluklara rağmen hastaneyi "Zümrüdüanka kuşu misali küllerinden doğurtacaklarını" söyledi. Hastanenin depremde aldığı hasarın hâlâ giderilmediğini belirten Kanık, “Depremde hasar almış olan hastanemizin sorumluları bizmişiz gibi sonuçları bize dokunuyor. Depremde hasar almış, dolayısıyla da kapasitesi azaltılmış bir hastane var burada, ama biz hala çalışıyoruz. Bizleri görmezden gelmeyin. Deprem bölgelerinde yer alan, hasar gören tüm hastanelerin çalışanlarına deprem ödeneği yapıldı. Bizim hastanemize bu bile yapılmadı” dedi.

“SONUÇ ÇIKMAZSA 5 GÜN İŞ BIRAKACAĞIZ”

Dr. Kanık, Rektörlük ve Dekanlık makamlarının sürece verdikleri destek ve sürekli diyalog kurmaları nedeniyle planladıkları uzun süreli iş bırakma eylemini şimdilik bir günle sınırlı tuttuklarını belirtti. Kanık, “22 Ekim - 29 Kasım arasında gerçekleşecek olan 2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Taslağının Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde açıklanmasını bekleyeceğiz. Aralık ayında, bütçe görüşmelerinde Balcalı Hastanesi adına gözle görülür, elle tutulur bir sonuç çıkmaması halinde, 9-13 Aralık tarihlerinde beş gün sürecek bir iş bırakma eylemi yapacağımızı buradan duyurmak istiyorum” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.