1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Altın Koza Film Festivali bu yıl 'şiddete dur' temasıyla düzenlenecek: 'Narinler ölmesin'
Altın Koza Film Festivali bu yıl 'şiddete dur' temasıyla düzenlenecek: 'Narinler ölmesin'

Altın Koza Film Festivali bu yıl 'şiddete dur' temasıyla düzenlenecek: 'Narinler ölmesin'

Adana Uluslararası Altın Koza Film Festivali bu yıl çocuk, kadın ve hayvan katliamlarına karşı 'şiddete dur' temasıyla düzenlenecek. Festival Yürütme Kurulu Başkanı Menderes Samancılar, "Filistin halkının ve Filistinli sinemacıların da yanındayız" dedi.

A+A-

Bu yıl 23-29 Eylül arasında yapılacak 31'inci Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali için tanıtım toplantısı düzenlendi. Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda düzenlenen toplantıya Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve Festival Onursal Başkanı Zeydan Karalar, Festival Yürütme Kurulu Başkanı Menderes Samancılar ve kurul üyeleri katıldı.

FESTİVAL ŞİDDETE 'DUR' DİYECEK

Festivalin bu yılki ana temasının, ‘Şiddete Dur’ olduğunu açıklayan Festival Yürütme Kurulu Başkanı Menderes Samancılar, "Çünkü ülkemizde ve dünyamızda yaşanan çocuk katliamları, kadın katliamları ve hayvan dostlarımıza yapılan zulüm ve şiddet var. Biz de onun için bu açılımla yola çıkarak şiddete 'dur' diyoruz" dedi.

'FİLİSTİN HALKININ, FİLİSTİNLİ SİNEMACILARIN YANINDAYIZ'

İsrail'in saldırıları nedeniyle Filistin'de yaşanan katliama değinen Samancılar, “Filistin sinemacıları bir açıklama yaptılar. Hollywood’da birçok sanatçı yollara döküldü. Ve bu yollara dökülme neticesinde de kimi şirketler veya menajerlik ajansları o oyuncuların işlerine son verdi. Biz buradan duyarlığımızın altını çiziyoruz. Altın Koza Film Festivali olarak Filistin halkının yanındayız, Filistinli sinemacıların yanındayız. Filistinli sinemacılarının şanlı mücadelesine sonuna kadar destek veriyoruz. Yaşasın sinema, yaşasın barış, yaşasın kardeşlik diyoruz” diye konuştu.

whatsapp-image-2024-09-17-at-12-51-45-1.jpeg

'ALTIN KOZA SADECE ADANA'NIN DEĞİL TÜRKİYE'NİN MARKASI HALİNE GELDİ'

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve Festival Onursal Başkanı Zeydan Karalar, "Altın Koza Film Festivali’nin sadece Adana’nın değil artık Türkiye’nin markası haline geldiğini dile getirdi. Karalar, "Çünkü sinema deyince Adana akla gelir. Adana deyince sanat ve kültür akla gelir. Bizim yaptığımız her iş Adana için. Adana’yı tanıtmak bizim işimiz. Gurur verici bir kentimiz var. Adana’nın yetiştirdiği değerler var. Sayıları çok fazla" dedi.

DEMET AKBAĞ VE UĞUR POLAT'A ONUR ÖDÜLÜ

Festival hakkında bilgi veren Karalar, "Festivalimiz 23 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Her yıl Türk sinemasına eserler vermiş sinemacılarımıza onur ödüllerini takdim ediyoruz. Onur ödülleri bu yıl usta oyuncular Demet Akbağ ve Uğur Polat’a sunacağız. Orhan Kemal Emek Ödülleri Bülent Ökten’e, oyuncu ve sanat yönetmeni Mazlum Kiper’e, oyuncu-yönetmen- senarist Muzaffer Hiçdurmaz’a takdim edeceğiz. Nuri Bilge Ceylan jüri başkanımız” diye konuştu.

‘NARİNLER ÖLMESİN’

Festival Yürütme Kurulu üyesi Nebil Özgentürk de şöyle konuştu:

"Altın Koza Film Festivaline daha çok para ayrılması gerekiyor. Daha çok ayrılsın ki Narinler ölmesin. Bunun altını çiziyorum çünkü sinema ve sanat iyileştirir. Yaşar Kemal romanlarını okumadan, Neşet Ertaş türkülerini işitmeden, Yılmaz Güney filmlerini izlemeden, Zülfü Livaneli haykırmadan, Aşık Veysel’in sözlerini yüreğine nakşetmeden gelip geçen yollar var. O yüzden ülkemizde sorunlar ve dertler bitmiyor. Oraya sanat gitseydi bu tip cinayet yaşanmazdı. O nedenle daha çok para ayrılması lazım. Bütün Adana sokakları sinema, kültür koksun. 'Şiddete dur' sloganı gerçekten yerinde ve yılında olduğunu düşüyorum."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.