1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Alpargün Apartmanı davası başladı
Alpargün Apartmanı davası başladı

Alpargün Apartmanı davası başladı

Adana’da 96 kişinin öldüğü Alpargün Apartmanı davası görülüyor. Duruşmada yapı eksikliklerini ve müteahhit Hasan Alapargün'ün sorumlulukları dile getiriliyor.

A+A-

 Adana’da 96 kişinin yaşamını yitirdiği Alpargün Apartmanı davasının üçüncü duruşması Adana 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı.

Duruşma öncesinde adliye koridorunda yoğun bir kalabalık oluştu. Davada tutuklu yargılanan bina müteahhidi Hasan Alpargün duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, depremzede aileleri ve avukatlar duruşmada hazır bulundu.

Cumhuriyet Savcısının esas hakkında mütalaasında sanık Hasan Alpargün’ün “bilinçli taksirle öldürme” suçundan cezalandırılmasını talep etti. Savcılığın esas hakkındaki mütalaasında Konya Teknik Üniversitesi (KTÜ) tarafından hazırlanan, projedeki eksik hususlar ve belediye yetkililerinin sorumluluğuna dikkat çeken bilirkişi raporuna dikkat çekmemesi depremzede aileler tarafından tepki topladı.

Duruşma katılan vekillerin mütalaaya karşı savunmaları ile devam ediyor. Vekiller, dosyaya son olarak eklenen bilirkişi raporunun dikkate alınması gerektiğini ve dosyanın bu kapsamda değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Duruşmada ilk olarak söz alan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi dava avukatlarından Sergen Nisanoğlu, binanın yıkılmasının ve ortaya çıkan ölümlerin tek sorumlusunun sanık Alpargün olmadığına dikkat çekti. Bina projesinde ve uygulamasında her şeyin yönetmeliğe aykırı olduğunu söyleyen Nisanoğlu, söz konusu hususların da mütalaada göz önünde bulundurulması ve dava dosyasında tartışılması gerektiğine dile getirdi.

Duruşma avukatların mütalaaya karşı savunması ile devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.