1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ali Demirçalı Geldi, Yüreğir Huzur Buldu! İşte Yeni Huzur Listesi…
Ali Demirçalı Geldi, Yüreğir Huzur Buldu! İşte Yeni Huzur Listesi…

Ali Demirçalı Geldi, Yüreğir Huzur Buldu! İşte Yeni Huzur Listesi…

Yüreğir Belediyesi İmar A.Ş'de Çelikcan'ın talimatıyla 2019'da huzur hakkı alan kişi sayısı 3'e düşürülmüştü. Kocaispir'den görevi devralan Demirçalı, huzur hakkı alanların sayısını 11'e yükseltti. İşte detaylar...

A+A-

MAHMUT ÇELİKCAN DÖNEMİ

2009-2019 yılları arasında Yüreğir Belediye Başkanlığı yapan Mahmut Çelikcan döneminde, Yüreğir Belediyesi iştiraki olan İmar A.Ş.’de toplam 3 kişi görev yapmış, görev süreleri boyunca herhangi bir ücret almamışlardı.

Tamamı belediye çalışanı olan bu 3 kişi, görevi bıraktıklarında kasada 6 Milyon TL para bırakmıştı.

FATİH MEHMET KOCAİSPİR DÖNEMİ

2019-2024 yılları arasında başkanlık yapan Fatih Mehmet Kocaispir döneminde ise 9 kişiye yükselen İmar A.Ş yönetiminin 6 kişisi belediye çalışanı, 3 kişisi ise dışardan atama yoluyla göreve gelmişlerdi.

ALİ DEMİRÇALI DÖNEMİ

31 Mart 2024 seçimlerinde göreve gelen Ali Demirçalı, her alanda olduğu gibi İmar A.Ş. yönetiminde de değişikliğe gitti. Mahmut Çelikcan Döneminde 3, Fatih Kocaispir döneminde 9 kişi olan İmar A.Ş. yönetimi, Demirçalı’nın kararıyla 11 kişiye yükseltildi.

HİÇ BİRİSİ BELEDİYE PERSONELİ DEĞİL

Yüreğir Belediyesi iştiraki olan İmar A.Ş.’de görev yapan 11 kişinin tamamı belediye dışından tercih edilerek, belediye personeline yer verilmedi.

Geçmişte Ali Demirçalı ile iş ortaklığı yaptığı iddia edilen iş insanı Hakan Türe, eski Yüreğir Ziraat Müdendisleri Odası Başkanı Şahin Yeter, CHP Yüreğir eski İlçe Başkanı Bülent Ögrü ve yine son seçimde CHP Yüreğir Belediye Başkan Aday Adayı olan iş insanı İbrahim Öztürk gibi dikkat çeken isimlerden oluşan heyetin 15 ile 25 bin lira arasında huzur hakkı alacağı öğrenildi.

ali-demircali-kimdir-chp-adana-yuregir-belediye-16940181-5125-amp.jpg

YÜREĞİR’DE OTURMAYANLAR HANİ GÖREV ALMAYACAKTI?

Seçimden önce Yüreğir Belediyesi’nde çalışanların Yüreğir’de oturması şartını koşan Ali Demirçalı’nın atadığı listede kucuksaat.com’un edindiği bilgilere göre, 5 kişinin Yüreğir dışında ikamet ettiği ortaya çıktı.

Ayrıca üyelerden birinin mevcut huzur hakkıyla birlikte toplamda 3 ayrı maaş aldığı öğrenildi.

173230.jpeg

CHP GENEL MERKEZİ NE DİYECEK?

CHP’nin 31 Mart 2024 zaferinden sonra CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in akraba atamaları, huzur hakları ve birden fazla maaş konusunda gösterdiği hassasiyet kamuoyunca yakından takip edildi.

Akraba atamaları ile CHP Genel Merkezi’nde de gündem olan Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, genel merkezden gelen uyarılar sonrasında yaptığı akraba atamalarını yakın zamanda geri çekmesi ile biliniyor.

Akraba atamaları hamlesini geri çeken Ali Demirçalı’nın, huzur hakkı hamlesinin CHP Genel Merkezi’nde duyulması sonrasında nasıl bir refleks göstereceği merak ediliyor.

İŞTE İMAR A.Ş  YENİ YÖNETİM KURULU LİSTESİ

  • Hakan Türe
  • Hüseyin Altınyüzük
  • Ali İnce
  • Remzi Sarsılmaz
  • Şahin Yeter
  • Yusuf Beklen
  • Bülent Ögrü
  • Doğan Çelik
  • İbrahim Öztürk
  • Remzi Yıldırım
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.