1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Akif Kemal Akay’a müzik çalışması yaptı, temizlik işlerine sürüldü: Doğru mu Oya Hanım?
Akif Kemal Akay’a müzik çalışması yaptı, temizlik işlerine sürüldü: Doğru mu Oya Hanım?

Akif Kemal Akay’a müzik çalışması yaptı, temizlik işlerine sürüldü: Doğru mu Oya Hanım?

Seyhan Belediyesinde Kültür Müdürlüğü bünyesinde çalışan Müzisyen Özgür Sarıçam, seçimlerin ardından Temizlik İşleri Müdürlüğüne sürgün edildi. Sarıçam, kendilerine herhangi bir açıklama yapılmadığını söyledi.

A+A-

Özgür Sarıçam, 2011 yılında Seyhan Belediyesi Meslek Edindirme Merkezinde (SEYMER) usta öğretici eğitmen olarak göreve başladı. 2014 seçimlerinde belediyeyi CHP alınca Belediyenin Kültür Müdürlüğü bünyesinde bağlama öğretmeni olarak görevlendirildi. Sarıçam, belediye bünyesinde çalışırken on yıl boyunca belediye için çeşitli konserler ve etkinlikler düzenledi, tiyatro grubu için müzikler yaptı.

Evrensel.net'ten Volkan Pekal'ın haberine göre, Özgür Sarıçam, seçim sonrası Temizlik İşlerine atandı. Karar tepki gösteren Sarıçam, “On beş yıldır bu işi yapan bir adama temizlik işleri görevi vermek akla mantığa sığan bir uygulama değil. ‘Kendi istifa etsin. Bütün haklarından feragat etsin’ demek anlamına geliyor. Birlikte çalışmak istemiyorsanız ‘Sizinle çalışmıyorum’ deyin, verin tazminatlarımızı” dedi. Kendisiyle birlikte bir başka müzisyen arkadaşının da Park ve Bahçeler Müdürlüğüne sürüldüğü bilgisini veren Sarıçam, neden böyle bir karar verildiğine ilişkin kendilerine bilgi verilmediğini ancak bir tahminde bulunduklarını anlattı: “Seçim öncesi mevcut Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın yine CHP’den aday olması bekleniyordu. Akay seçim müziği yapılmasını talep etti. Müziği arkadaşım besteledi. Ama CHP’den aday gösterilmeyince seçime İYİP listesinden girdi. Müziği de seçim çalışmasında kullandı. CHP Adayı Oya Tekin seçildikten sonra biz de sürgün edildik. Meslektaşım besteyi yaptı. Bunun da suç olduğunu düşünmüyoruz. Ancak benimle ilgili gerekçe ne onu zaten hiç bilmiyoruz.”

Hukuki mücadelesini sürdüreceğini ifade eden Sarıçam, “Hak, hukuk, adalet arayışımız sürecek” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.