1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. AK Parti Adana eski milletvekilinden Ali Avan'a isim önerisi
AK Parti Adana eski milletvekilinden Ali Avan'a isim önerisi

AK Parti Adana eski milletvekilinden Ali Avan'a isim önerisi

Adana eski milletvekili Recep Garip'ten Pozantı'da belediye tesisine isim önerisi...

A+A-

Pozantı Belediye Başkanı Ali Avan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi makamında ziyaret ederek göreve başladığı günden bu yana yaptığı ve proje aşamasındaki çalışmalarını Bahçeli'ye sundu.

Başkan Avan'ın Pozantı'da yapacağı bir tesise Devlet Bahçeli'nin ismini vermek için izin istemesi sonrasında, aşevi ve ekmek fabrikası tesislerine isminin verilmesi iznine MHP lideri Bahçeli, "Pozantı'nın yetiştirdiklerinden bir isim koyun" yanıtını verdi.

Pozantı Belediye Başkanı Ali Avan'ın Devlet Bahçeli'den aldığı yanıt sonrasında Pozantı'da yapılacak tesise kimin ismi verileceği merak edilirken, 22. Dönem Adana Milletvekili, Şair, Yazar ve Ressam Recep Garip isim önerisinde bulundu.

Garip'in kucuksaat.com aracılığıyla önerisini sunduğu açıklaması şöyle;

Pozantı Belediye Başkanı Ali Avan Beyefendiye böylesi bir teşebbüs için şükranlarımı iletiyorum. Akdenizi İç Anadolu bağlayan önemli bir geçidin yerleşimi olan Pozantımız halkına da selam ve hürmetlerimi iletiyorum. 

TEKLİFİMDİR:

Türkiye'nin ve dünyaya açılan önemli büyüklerinden isim ve irfan ehli Ramazanoğlu Mahmut Sami Efendi Hazretlerinin  Halifelerinden Pozantı'nın evladı Tepebağ Kur'an Kursunda İlim ve irfan sahibi olarak ömrümü vakfetmiş - talebesi olmaktan ömrümce şükran duyduğum-  MEHMET BAYSAL Hocamızın isminin verilmesi isabetli olur. 

Cumhuriyetin kurulduğu yıllardan vefatına kadar Adana ve civarındaki fakir ve yoksul insanların evlatlarına sahip çıkmıştır. Bu vatanı aziz bilmiştir.  Dinimiz İslamın öğretilip yaşanmasında sarsılmaz mücadelelerde bulunmuş bir vatan evlâdıdır. İlim ve irfan yolunda aydınlık bir geleceğe gençlerimizi sadece Kursta değil ortaokul, lise ve üniversitelerden mezun olmalı yolunda büyük katkılar sağlamıştır. Devletimizin ve milletimizin dünyaya hükümran olmasında gençliğin yetişmesinde öncülük etmiş şahsiyetlerdendir.
 "Bu vatan toprağın kara bağrında 
Sıra dağlar gibi duranlarındır" düsturu düstürumuz olmuştur. 
Pozantı'nın ve Adana'nın önemli şahsiyetlerinden olan Mehmet Baysal "Hocaefendinin isminin verilmesi teklifimdir.
Her teşebbüs, her kuruluş ismiyle Yaşar. Tıpkı anaların babaların evlatlarına güzel isim koymaları Efendimizin tavsiyesidir. Tavsiyeye uymak Türk' ün töresidir. 
Buna sebeptir ki evlatlarımıza, torunlarımız bu topraklara yaraşır isimler vermek üzerimizde bir vecibedir. Müessesler de evlatlarımıza benzer. Onlar da isimleriyle yaşarlar ve öyle anılırlar. 

Pozantı Belediye Başkanımıza, Meclis Üyelerine selam ve hürmetlerimle. Az-çok ben de Pozantılı sayılırım. Akrabalarım mevcuttur. Pozantı Merkez Camii'nde İmam-Hatip görevliliğim de vardır. Hayırda yarışmak ve hayırda yeni adımlar atmak ömrümüzü bereketlendirir. Vesselam. Herşey gönlünüzce olsun. 

Recep Garip 
Şair, Yazar ve Ressam 
22. Dönem Adana Milletvekili

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.