1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Adana'nın vergi rekortmeni ADM Besin ve Tarım A.Ş'nin geçmişi ve ticari faaliyetleri
Adana'nın vergi rekortmeni ADM Besin ve Tarım A.Ş'nin geçmişi ve ticari faaliyetleri

Adana'nın vergi rekortmeni ADM Besin ve Tarım A.Ş'nin geçmişi ve ticari faaliyetleri

En Büyük ISO 500 Üretim Şirketleri arasında yer alan, Türkiye'nin ilk 1000 ihracatçısından biri olan ADM Besin ve Tarım A.Ş'nin faaliyetleri arasında neler yer alıyor?

A+A-

Eylül ayı sonunda Adana Defterdarlığı, 2023 yılı kurumlar vergisi Adana ilk 100 listesini açıkladı.

Adana OSB'de faaliyet gösteren firmalar arasında yer alan, 248.775.752,34 TL ile Adana'da vergi rekortmeni olan ADM Besin ve Tarım A.Ş. listede en çok konuşulan marka oldu. Adana kamuoyu, ADM Besin hakkında yeterli bilgiye sahip değil. Peki ADM Besin hakkında öne çıkan bilgiler neler? İşte detaylar...

664c9209-b6ba-4189-8b80-5373fa6dfc9c.jpg

Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruşu (İSO 500) Son 5 Yılda ADM Besin Sıralaması

  • 2019: 427. sıra
  • 2020: 354. sıra
  • 2021: 322. sıra
  • 2022: 340. sıra
  • 2023: 395. sıra

ADM Türkiye

ADM, Türkiye'de gıda ve içecek, yem, kağıt, ambalaj ve inşaat dahil olmak üzere birçok sektöre ve pazara hizmet vermekte, aynı zamanda yerel tarıma önemli bir katkıda bulunmaktadır. ADM, iki işleme tesisi ve İstanbul'da iki ofis işletmekte, hem yerel hem de uluslararası müşterilere hizmet vermekte ve küresel pazarlama hizmetleri sağlamaktadır. Adana'da bulunan ADM varlıkları arasında ülkenin en büyük mısır rafinerilerinden birinin yanı sıra Orta Doğu'daki yiyecek ve içecek müşterilerine aroma sistemleri ve bileşikleri, konsantre ve gıda hizmeti sunan bir bileşik tesisi de bulunmaktadır.

adm-1.jpg

Karbonhidrat Çözümleri, Adana

Adana'da bulunan mısır rafineri, gıda ve içecek, hayvan yemi, yemeklik yağ, kağıt ve ambalaj ve inşaat sektörleri için GDO'suz mısır işlemektedir. Ürünler aşağıdakileri kapsamaktadır:

  • nişastalar
  • mısır şurupları
  • kristal fruktoz
  • özel gıda malzemeleri̇
  • endüstri̇yel ni̇şastalar
  • mısır özleri
  • yem ürünleri̇

adm-2.jpg

Firmanın Tarihi

Bugün ADM, Türkiye'de 3 kuruluşun sahibi ve işletmecisidir.

1989 yılında kurulan ADM, 1992 yılında Amylum Nişasta A.Ş. adı altında ADM'nin ortak girişimi olarak nişasta ve glikoz şurubu üretimine başlamıştır. 2015 yılında ADM'nin tam mülkiyetine geçerek ADM Besin ve Tarım A.Ş. adını almıştır. Bugün ADM'nin bir iştiraki olarak faaliyet göstermektedir. ADM Besin, sektöründeki en büyük üreticilerden biri ve dünyanın birçok ülkesine hizmet eden ihracatçı firmadır.

ADM'nin 2019 yılı sonunda Türkiye'de tarımsal emtia ithalatı ve ticareti yapmak üzere İstanbul merkezli olarak kurulan Küresel Pazarlama ekibi, ADM Besin'deki Yürütme ve Finans ekipleri tarafından desteklenerek operasyonların başlatılmasına yardımcı oldu.  Bir Hazırlık girişimi olarak, Küresel Ticaret varlığı marka ADM Türkiye Tarım Tic. A.Ş.’yi kurdu ve bu şekilde büyümeye devam ediyor.

adm-enid.jpg

Üçüncü kuruluş olan ADM Wild, 30 yıldır Türkiye'de gıda ve içecek sektöründe faaliyet göstermektedir. 2004 yılında Türkiye pazarındaki satış ve hizmetlerini genişletmek için içecek uygulama hizmetlerini de kapsayan İstanbul satış ofisini kurmuştur. ADM Wild, 2014 yılında Adana'da yerel ve ihracat pazarları için üretime başladı. Büyüme stratejisi kapsamında ADM Wild, 2022 yılında Türkiye'de gıda uygulama hizmetleri kurmaya başladı. Bugün ADM Wild, Türkiye'deki ve dünyadaki insanlar için gıdalar, içecekler ve takviyelere yönelik olarak bileşenler ve çözümler sunmaktadır.  

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.