1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Adanalı Vekil’den kesinti isyanı: TEDAŞ görevden kaçıyor
Adanalı Vekil’den kesinti isyanı: TEDAŞ görevden kaçıyor

Adanalı Vekil’den kesinti isyanı: TEDAŞ görevden kaçıyor

Türkiye’nin en sıcak illerinden biri olan Adana’da yaz mevsiminin başlamasıyla uzun süreli elektrik kesintileri de yine kendini gösteriyor.

A+A-

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, TBMM’de yaptığı konuşmada her yıl aynı sorunun yaşandığını ancak TEDAŞ başta olmak üzere yetkililerin üzerine düşeni yapmadığını vurguladı. Adana’da on binlerce vatandaşın mağdur olduğuna dikkat çeken Sümer, söz konusu sorunun bir an önce çözülmesi çağrısında bulundu…

Yaz dönemiyle birlikte Adanalıların yıllardır süre gelen elektrik kesintisi sorunu yine baş ağrıtıyor. Kentin yoğun nüfuslu mahallelerinde neredeyse günlük 10 saati bulan elektrik kesintileri yaşanıyor. Haliyle bu durum esnaftan çiftçiye, yaşlılardan bebekli evlere kadar çok geniş bir kesimi olumsuz etkiliyor.

Adana’nın sorunlarını net ve gür bir şekilde dile getirmesiyle bilinen CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, TBMM’de yaptığı konuşmada bu soruna bir kez daha vurgu yaptı.

Kent genelindeki elektrik kesintilerinin artık dayanılmaz bir hal aldığını dile getiren Sümer, “Yaklaşık 10 gündür binlerce yurttaşın yaşadığı mahallelerde 9-10 saatlik kesinti yaşanıyor. Bu ilk kez de olmuyor. Her yıl bu filmi izliyoruz. Birçok kez dile getirmemize rağmen TEDAŞ başta olmak üzere yetkililer kesinlikle üzerine düşeni yapmıyor.” dedi.

“TEDAŞ Adana’ya yatırım yapmak zorunda” 

Sorunun çözümü için TEDAŞ’ın Adana’ya altyapı çalışmalarında ağırlık vermesi gerektiğini ifade eden Orhan Sümer, bırakın çözüm üretmeyi TEDAŞ yetkililerin muhtarların telefonlarına dahi çıkmadığını ve adeta üç maymunu oynadığını söyledi.

Yüksek sıcaklık nedeniyle vatandaşın haliyle klimalar başta olmak üzere soğutucu aletlere yöneldiğini ve bunun da tüketimi artırdığını kaydeden Vekil Sümer, şöyle devam etti:

“Kent genelinde sıcakların 50 dereceyi aştığı dönemlerden geçiyoruz. Siz böyle bir ortamda saatlerce elektrik kesiyorsunuz. Ve çözüm için de bir adım atmıyorsunuz. Milletin meclisinden bir kez daha üzerine basa basa söylüyorum, Adanalıların mağdur edilmesine kesinlikle izin vermeyeceğim. TEDAŞ’ın burada gerekli yatırımı yapması için de bir an önce harekete geçilmeli.

Elektrik kesintisi sadece evinde oturan vatandaşı etkilemiyor. Esnaf da perişan. Yemekler, sebzeler dolapta elektrik olmadığı için bozuluyor. Dondurma eriyor, kaymak bozuluyor. Soğuk içecek satan esnaf elektrik kesintisi nedeniyle dolabını çalıştıramıyor. Kimse de o içecekleri almıyor. Yani bu kesintiler koca bir şehrin ticaretini de olumsuz etkiliyor. Ama tüm bunlara rağmen TEDAŞ film izler gibi bu yaşananları sadece izlemekle yetiniyor.”

“Adanalı çiftçiye afet desteği sağlanmalı”

Adana’da özellikle deprem döneminde yaptığı çalışmalarla vatandaşın gönlünde taht kuran Orhan Sümer, sıcak hava nedeniyle mağdur olan Adanalı çiftçileri de unutmadı.
Çiftçilerin de çok ciddi mağduriyet yaşadığını anlatan Sümer, “Tarım olumsuz etkilendi. İlgili bakanlıklar Adanalı çiftçiye afet desteği sağlamalı. Eğer Adana’da tarım üretimi zora düşerse bunun sonuçları Türkiye’nin genelinde hissedilir. Çünkü Çukurova aynı zamanda tarımın da kalbi.” diyerek sözlerini tamamladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.