1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Adanalı sobacının kızı, Britanya İmparatorluk nişanı aldı
Adanalı sobacının kızı, Britanya İmparatorluk nişanı aldı

Adanalı sobacının kızı, Britanya İmparatorluk nişanı aldı

Adana’da, babasına ait küçük bir sobacı dükkanının yanmasıyla başlayan hikayenin finali İngiltere’de taçlandı

A+A-

Twitter'da bir kullanıcının paylaştığı hikaye Adanalıların göğsünü kabarttı.

Adana'dan yoksullukla başlayan hikaye, Bursa'ya oradan da Londra'ya uzanıyor. Okuma yazma bilmeyen anne babanın eğitime önem veren Adanalı kızının başarı hikayesini Twitter'da Bodur & Adalet isimli kullanıcı şöyle anlattı;

zrum5zdh-400x400.jpg

Dr Yasemin Allsop, Adanalı.
Babasının sobacı dükkanı yanınca yoksul kalıp her şeylerini kaybetmişler ve Bursa’ya yerleşmişler. Anne baba okuma bilmiyor. Yasemin okumuş İstanbul Üniversitesi Psikoloji bölümünü bitiriyor. Sonra biriktirdiği para ile yurtdışına çıkıyor.

Sonra ver elini Londra. Aupair olarak gitmiş Londra'ya. Yani bir evin temizlik hizmetlerinde çalışmak üzere. 80 yaşında bir amcaya bakım yapmış, Dil okuluna devam etmiş, zengin evlerde temizliğe gitmiş.

Ama eğitime o kadar odaklı ki, çevredeki çocuklara, özellikle de dezavantajlı çocuklara yardımlara devam etmiş. Kısa zamanda bu duyulunca, University College London (UCL) kendisine öğretmenlik teklif etmiş.

Aupair'likten UCL'e geçiş muazzam bir başarı. Ama başarısı burada kalmamış. Eğitimlere, çalışmaya, yardımlara devam etmiş. Bu arada evlenmiş, bir oğlu olmuş. Tam 10 yıl bu çalışmaları devam etmiş.

Çocuklara aynı zamanda bilgisayar ve kodlama eğitimi vermiş. İleri zekada olan çocuklara ayrı bir eğitim düzenlemiş. Bunların hepsini gönüllü yapmış. Bir gün Yasemin'in bu yaptıkları Saray'a kadar ulaşmış.

1917 yılından beri verilen Prestijli Britanya İmparatorluk Nişanı (Order of the British Empire) 21 yıl önce Aupair olarak dil bilmeden geldiği ülkede şuanda Britanya İmparatorluk Nişanına sahip bir kadın.

Nice başarıları olsun. Kocaman tebrikler sana...

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.