1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Adanalı gazeteciye akıl almaz ceza: Yazmama ve uzaklaştırma kararı çıktı
Adanalı gazeteciye akıl almaz ceza: Yazmama ve uzaklaştırma kararı çıktı

Adanalı gazeteciye akıl almaz ceza: Yazmama ve uzaklaştırma kararı çıktı

"Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun" üzerinden karar veren mahkeme Murat Ağırel'in Şükrü Ayalan hakkında konuşmasını ve yazmasını engelledi.

A+A-

Gazeteci Murat Ağırel bir süredir ilaç sektörüyle ilgili ses getiren haberlere imza atıyor. Bu haberlerde eski AK Parti Milletvekili Şükrü Ayalan'a yönelik iddialar da yer alıyor. Ayalan’ın ismi SGK Yurtdışı Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Fatih Çırakoğlu’nun istifa mektubunda da geçiyor. Ayalan’ın ilaç ithalatında usulsüzlük yaptığı, silah kullandığı, zorla senet imzalattırdığı gibi birçok suçlama gündeme geliyor.

Eski AK Parti milletvekili ise bu iddiaların doğru olmadığını savunuyor ve ardından mahkeme kararıyla köşe yazılarına mahkeme kararıyla engelleme getiriyor.

Şükrü Ayalan İstanbul 1. Aile Mahkemesi’ne başvuruyor. Mahkeme aynı gün toplanıyor ve kararını veriyor. Mahkemenin verdiği kararın üstünde Kararın en üstünde, “6284 Sayılı Kanuna Göre Koruma Kararı” yazıyor. Bu kanun Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair" hükümleri kapsıyor.

Olayı Cumhuriyet Gazetesi'ndeki köşesinde Barış Pehlivan anlattı. Haberde, kararın “Şükrü Ayalan vekilinin beyanına göre aleyhine tedbir talep edilen Murat Ağırel’in müvekkili hakkında asılsız iddia ve ithamlarını, gazeteci kimliğini kullanarak tekrarlama ihtimali yüksek olduğundan, bu itibarla 6284 Sayılı Kanunun 5/1-a-f maddesinde düzenlenen tedbirlerin talepte bulunan lehine uygulanmasının olaya, usule ve yasanın amacına uygun olacağına karar verilmiştir.” ifadeleriyle bittiği yazıldı.

Pehlivan yazısında şu ifadelere yer verdi:

Ve özetle diyor ki mahkeme:

2 ay boyunca...

- Gazeteci Murat Ağırel mağdur Şükrü Ayalan’a yönelik şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama ve küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunamaz.

- Eski AK Parti Milletvekili Ayalan’ı iletişim araçlarıyla rahatsız edemez.

- Eğer bu kurallara uymazsa, Murat Ağırel mahkeme kararıyla tutuklanır.

58e6e88f-58a3-47a2-bb79-1c523b308251.jpg

Gazeteci - yazar Taner Talaş'ın hazırlamış olduğu 'Adana’dan Portreler Galerisi'nde Murat Ağırel'in hayatı şöyle geçiyor:

murat-agirel.png

MURAT AĞIREL KİMDİR?

23 Eylül 1978 tarihinde Adana’da doğdu. İlköğretim tahsilini Ceyhan’da tamamladı. Mustafa Kemal Üniversitesi Otomotiv Bölümü ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi Dış Ticaret Bölümü’nü bitirdi.
2006 yılında, “Biz Kaç Kişiyiz” adlı sivil toplum platformunun kurucusu oldu ve İstanbul İl Başkanlığını yaptı. “Memleket Sevdalıları Derneği”ni kurucusu oldu ve bu derneğin üç dönem Genel Başkanlığını yaptı.
2008 senesinde FETÖ kumpası Ergenekon davası kapsamında gözaltına alındı ve 7 yıl 3 ay ceza aldı. Son dönemlerde kamu kurumlarındaki usulsüzlük iddiaları ile ilgili yazılmış en kapsamlı çalışma olan “Şaki”(İlk Defa Yayımlanan Sayıştay Belgeleri) ve “Sarmal” isimli kitaplarını yayımladı. Bir Tv programında kendisini “Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerini en kılcal damarlarına kadar tanımlamış, hissetmiş ve onunla birlikte yaşayan Kemalist bir gencim” diye tanımladı.
27. dönem İYİ Parti İstanbul Milletvekili Adayı olarak açıklanan isimlerden oldu. Dört büyük Cumhuriyet Mitingi tertibi, 3 Hukuka Saygı Mitingi, 7 Teröre Lanet Mitingi, 22 Sokak yürüyüşü, 1274 Salon Toplantısı, 5 Türkiye Forumu düzenledi. Bir süre Medya Siyaset ve Oda Tv’de yazılar yazdı. Mart 2020’de sosyal medyada paylaştığı bir gönderiden dolayı, İstanbul 5. Sulh Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararla tutuklandı.
“Şaki”, “Sarmal” ve “Parsel Parsel” adında 3 kitap yazdı.
Ağırel, Yeniçağ Gazetesi’nde yazar olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.