1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Adanalı akademisyen vefat etti
Adanalı akademisyen vefat etti

Adanalı akademisyen vefat etti

Prof. Dr. Erdal Baykan hayatını kaybetti

A+A-

Mersin Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı olarak görev yapan Prof. Dr. Erdal Baykan, akademik çalışmalarıyla ve sosyal meselelere dair görüşleriyle tanınan bir isimdi.

Prof. Dr. Erdal Baykan'ın vefatı, derin bir üzüntüye sebep oldu.

Baykan'ın cenaze namazı 26 Eylül Perşembe günü ikindi namazına müteakip Adana  Kozan’da kılınacak.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik üzgün olduğunu dile getirerek  “Çok değerli kardeşimiz, Prof Dr Erdal Baykan hocamızı kaybettik. Çok üzgünüm. Zarif bir insan, hakiki bir kişilikti. Başımız sağolsun. Allah, kardeşimizi rahmetiyle karşılasın. Mekanı cennet olsun.” ifadelerini kullandı.

PROF. DR. ERDAL BAYKAN KİMDİR?

Adana Kozan’da doğdu. İlk ve Orta öğretimini Kozan’da tamamladı. Endüstri Meslek Lisesi mezunu olan Baykan, 1990'da Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni bitirdi. 1994 yılında SÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimleri Din Eğitimi Bilim Dalı’nda Bilim Uzmanı, 1999 yılında ise Din Felsefesi Bilim Dalı’nda Bir Din Felsefesi Problemi Olarak Mevlana’da Tanrı isimli çalışmasıyla doktor, 2011 yılında doçent oldu. Baykan, Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde uzun yıllar çalıştı. Öğretim üyeliği, Bölüm Başkanlığı, Dekan Yardımcılığı ve Rektör Danışmanlığı görevlerini yürüttü. Kültür ve Turizm Bakanlığında Bakan Danışmanlığı da yapan Baykan, Mersin Üniversitesi İslami Bilimler Fakültesi Dekanlığını yerine getirmekteydi.

5ocakgazetesi.com

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.