1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Adana'dan Türkiye gündemini sarsan kadın hakim HSK üyesinin fotoğrafını büyücüye göndermiş
Adana'dan Türkiye gündemini sarsan kadın hakim HSK üyesinin fotoğrafını büyücüye göndermiş

Adana'dan Türkiye gündemini sarsan kadın hakim HSK üyesinin fotoğrafını büyücüye göndermiş

Türkiye günlerdir Adana Adliyesi hakimi Gül Altınok'u konuşuyor. Son bilgilerde Gül Altınok'un kendisini soruşturan HSK üyesinin fotoğrafını Arap büyücüye gönderdiği ve büyü yapmasını istediği ortaya çıktı.

A+A-

Kamuoyunda adı ‘Olay Hakim’ oldu; çünkü daha yeni hakimlik mesleğinden ihraç edilen Asliye Ceza hakimi Gül Altınok’un skandalları bitmek bilmiyor. Altınok’la ilgili iddialar, 2019 yılında Edirne’de Asliye Ceza hakimi olarak görev yaptığı sırada  ortaya atıldı, karıştığı olaylar nedeniyle kendisi ve işbirliği yaptığı kişiler hakkında Hakimler ve Savcılar Kurulu’na birçok şikayet yapıldı. Bu şikayetler üzerine açılan soruşturmalar sonucu müfettişlerin hazırladığı rapor Gül Altınok’un ihraç edilmesi yönündeydi, nitekim o dönemle ilgili olarak Altınok hakkında dava da açıldı.

Altınok, Asliye Ceza hakimi olduğu, yani insanları tutuklama, hapse gönderme gibi yetkileri de bulunduğu için özel statülü bir insan. Hakkında soruşturma ancak hakim ve savcıların soruşturmalarına bakan daire HSK 2. Dairesi tarafından yapılabiliyor.

Bugün Gül Altınok’un sadece yolsuzluk, suça bulaşma, suç ve suçluyu kollamak için rüşvet alma, uygunsuz cinsel ilişkilerde bulunma gibi skandallarını konuşmuyoruz. Soruşturma sırasında ortaya çıkan belge ve bilgiler, Altınok’un fala ve büyüye ne kadar inandığını da ortaya koyuyor. Cep telefonundaki mesajlaşma uygulamasından Arap asıllı bir büyücüyle Google Translate aracılığıyla Arapça yazışmaları ortaya çıkan Gül Altınok’un son olarak kendisini soruşturan HSK 2. Dairesi’nin Başkanı Mehmet Akif Ekinci’nin fotoğrafını bu Arap büyücüye gönderip yardım istediği ortaya çıktı.

mehmet-akif-ekinci.jpeg

10haber.net'ten Masum Gök'ün haberine göre, Gül Altınok daha önce de kendisini HSK’ya şikayet eden Avukat Kerim Kazan’ın fotoğrafını da göndererek Arap büyücüden yine yardım istemişti. Gül Altınok’un avukatı Levent Göktaş’la yaptığı görüşmede de HSK müfettişlerinin kendisinin ihracını talep ettiğini belirterek Göktaş’a “Emekli olmalı mıyım” diye sorduğu Whatsapp yazışmalarına yansıdı.

Mehmet Akif Ekinci kimdir
Mehmet Akif Ekinci 1967 yılında Cizre’de dünyaya geldi. 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Bilişim ve Teknoloji Hukuku alanında yüksek lisans yaptı. 1994 yılında İstanbul adli yargı Hâkim/Savcı adayı olarak mesleğe başladı. Daha sonra sırasıyla Mardin, Meriç, Silivri, İstanbul Cumhuriyet Savcısı ve 2014 ila 2017 yılları arasında İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili olarak görev yaptı.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2017 yılında Hâkimler ve Savcılar Kurulu Üyeliğine seçilen Ekinci dört yıllık Kurul Üyeliğinin ardından 27 Mayıs 2021 tarih ve 31493 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan kararla ikinci kez Kurul Üyeliğine seçildi. Mehmet Akif Ekinci 7 Haziran 2021 tarihli HSK Genel Kurul’da Kurul Başkanvekilliğine ve İkinci Daire Başkanlığına seçildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.