1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Adana'da sıcaklar arttı yayla evlerine talep patladı! Kira fiyatları ikiye katlandı
Adana'da sıcaklar arttı yayla evlerine talep patladı! Kira fiyatları ikiye katlandı

Adana'da sıcaklar arttı yayla evlerine talep patladı! Kira fiyatları ikiye katlandı

Son dönemde yaşanan iklim değişiklikleri ve artan sıcaklıklar, şehir hayatından kaçmak isteyenlerin gözünü yaylalara çevirmesine neden oldu.

A+A-

Ancak yayla evlerine olan bu yoğun ilgi, kira fiyatlarını uçuk seviyelere çıkardı. Bu durum, serinlemek için yaylalara yönelen vatandaşları ciddi ekonomik zorluklarla karşı karşıya bıraktı. Sektör temsilcisi Emre Bozbey konuyla ilgili vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Özellikle Adana gibi sıcak bölgelerden gelenlerin tercih ettiği yayla evlerinde kira fiyatları geçen yıla göre iki katına çıktı.

2Adanada sıcaklar arttı yayla evlerine talep patladı Kira fiyatları ikiye katlandı

Bu artış, sabit gelirli vatandaşları yayla hayalinden vazgeçme noktasına getirirken, uzmanlar kira bedellerindeki bu artışın yayla kültürünü de tehlikeye atabileceği uyarısında bulunuyor.

Adanada sıcaklar arttı yayla evlerine talep patladı Kira fiyatları ikiye katlandı

Adana gibi sıcak bölgelerden gelenler, Pozantı ve çevresindeki yayla bölgelerini tercih ediyor. Fakat kiralarda büyük artış yaşandı.

4Adanada sıcaklar arttı yayla evlerine talep patladı Kira fiyatları ikiye katlandı

Geçen yıl 25 bin lira olan bir yayla evinin kirası, bu yıl 50 bin liraya kadar çıktı. Daha lüks seçeneklerde ise bu fiyatlar 120 bin lirayı aşıyor.

Adanada sıcaklar arttı yayla evlerine talep patladı Kira fiyatları ikiye katlandı

Sektör temsilcisi Emre Bozbey konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak, "Yayla evlerine olan talebin artmasının arkasında, iklim değişikliği nedeniyle yaz aylarında serin yerlerin tercih edilmesi yatıyor. Büyük şehirlerin bunaltıcı sıcaklarından kaçanlar için yayla evleri bir cazibe merkezi haline geldi " dedi.

6Yayla kültürü tehlike altında

Yayla kültürü tehlike altında 

Sözlerine devam eden Bozbey, "Yayla evlerinin kira bedellerindeki bu artış, sadece kiracıları değil, yayla kültürünü de olumsuz etkileyebilir. Artan fiyatlar, yayla kültürünün devamlılığı açısından bir risk oluşturuyor." şeklinde konuştu.

KİRA FİYATLARI ARTACAK

KİRA FİYATLARI ARTACAK 

Yaz aylarında yaylalara olan talebin daha da artması beklenirken, kira fiyatlarının düşmesi beklenmiyor. Yüzde 25 zam sınırını kalmasıyla birlikte kira fiyatlarının daha yükseleceği ifade ediliyor.

8Adanada sıcaklar arttı yayla evlerine talep patladı Kira fiyatları ikiye katlandı

Konuyla ilgili konuşan Bozbey, "İklim düzenin bozulması vatandaşları daha serin alanlara yönlendirdi. Sıcaktan bulanan vatandaşlar kendilerini yaylalara atıyor. Tabi bu durumda kira fiyatları otomatik olarak yükseliyor. Fakat alım gücünün düşmesiyle birlikte kira fiyatlarında daha fazla artışlar yaşanırsa yayla evleri boş kalmaya mahkum olur. Ev sahiplerinin vicdanlı şekilde kira talep etmeleri çok önemli" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.