Adana'da RTÜK arsası meclisten geçti, CHP'li 3 üyenin itirazı yetmedi...
Çınarlı Mahallesi’ndeki Atatürk Caddesi’ndeki kamu hizmet alanı statüsündeki RTÜK arazisi olarak bilinen alan, büyükşehir meclisindeki oylama ile sağlık tesisi alanına dönüştürüldü.
Adana kamuoyunda RTÜK Arsası olarak bilinen Çınarlı Mahallesi’ndeki Atatürk Caddesi’ndeki kamu hizmet alanı statüsündeki arsa, şehit ailelerinin tahliyesi ve tören ve şehit anıtının yıkılmasının ardından Adana Büyükşehir Belediyesi’ndeki oylama ile sağlık tesisi alanına dönüştürüldü.
RTÜK Arsası olarak bilinen ve RTÜK’ün 27 milyon TL bedelle satışa çıkardığı arsa satışın gerçekleşmesinin ardından, imar planı değişikliği için Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’ne geldi. 33. sırada gündeme alınan madde üzerine ilk olarak bir konuşma yapan CHP’li Üye Mustafa Fidan Vursavuş, değişikliğin yasal ve mevzuata uygun olsa da kent halkının itirazı bulunduğunu ve kamu vicdanının bu imar planı değişikliğine evet oyu verecek olanları iyi bir yere koymayacağını söyledi. Vursavuş, plan değişikliğinin imar komisyonundan da kendisi ve bir meclis üyesinin ret oylarına karşılık oy çokluğu ile geçtiğini hatırlattı.
SERDAR SEYHAN VURSAVUŞ’UN TERSİ ÇIKIŞ YAPTI
CHP Grup Başkanvekili Serdar Seyhan ise Vursavuş’un ardından söz alarak, Adana halkının yeşil alan olarak kalmasını talep ettiği ve TMMOB İl Koordinasyon Kurulu’nun da bu konuda tavır gösterdiği gündem maddesine ilişkin destek beklerken tam tersi bir çıkış gösterdi. Seyhan, planına değişikliğine evet demenin meşru ve yasal olduğunu kaydederek, Vursavuş’un sözlerini kınadı ve CHP grubunun imar planı değişikliklerine yönelik grup kararı alamayacağını söyledi. Seyhan konuşmasında CHP’li üyelerin maddeye evet oyu vermesine yeşil ışık yaktı. Adana’nın tanınmış iş insanlarından Bülent Özülkü’nün de dahil olmak üzere 17 itirazın bulunduğu imar planı değişikliğine karşı Seyhan’ın tutumu kent kamuoyu ve STK’ların tersi şekilde olması dikkat çekti.
OY ÇOKLUĞU İLE GEÇTİ
Gündem maddesinin bugün meclise geleceği bilinmesine rağmen AK Parti ve MHP’den oluşan Cumhur İttifakı meclis üyelerinin bir çoğunun oturuma katılmadığı görülürken kent kamuoyu ve STK’ların tutumu, CHP grubuna yansımadı. CHP’li milletvekilleri arsanın satışı sırasında TBMM’de karşı tutum gösterirken, CHP’nin grup başkanvekili vekillerin halkın talebine yönelik çabalarının tersine tutum takınması CHP’yi kamuoyunda siyasi tutarlılık yönünden tartışmaya açacak gibi duruyor. Öte yandan RTÜK arsasının kamu hizmet alanından çıkarılarak sağlık tesisi alanına çevrilmesine yönelik komisyon raporu 3 meclis üyesinin oyuna karşın, Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı üyelerinin oylarıyla oy çokluğuyla meclisten geçti.
Kaynak: adananediyor.com
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.